Sterk seier i rosenes by

Glimt scoret to ganger og vant fullt fortjent 2-1 på Aker stadion.

Sesongens tredje treningskamp er på trappene, og denne gangen skal de helgule måle krefter mot Ole Gunnar Solskjærs mannskap fra nordvestlandet. Fjorårets sølvvinnere spiller også sin tredje treningskamp for året, og har gått ubeseiret gjennom begge.

For de helgule sin del har de to første kampene bydd på en seier og et tap. For ganske nøyaktig en uke siden ble Strømsgodset et nummer for stort, og drammenserne tok med seg en knepen 2-1-seier i LSK-hallen. Nå venter altså nok et eliteserielag for Kjetil Knutsen og gjengen.

Glimt sin startoppstilling: Ricardo Friedrich–Thomas Jacobsen, Martin Bjørnbak, Brede Moe, Fredrik Andre Bjørkan–Vegard Leikvoll Moberg, Jose Angel, Ulrik Saltnes–Amor Layouni, Endre Kupen, Håkon Evjen.

Benken: Thomas Drage, Jens Petter Hauge, Tobias Johnsen, Marius Lode, Emil Jonassen, Patrick Berg og William Arne Hanssen.

Frisk åpning

Et spennende Glimt-lag åpnet friskt i den første omgangen. Mye fart på de offensive spillerne, og gode gjenvinninger på midtbanen. Etter drøye fem minutter serverte bortelaget dagens første målsjanse, da Endre Kupen fikk avsluttet fra 15 meters hold. Ballen gikk dessverre rett på keeper.

Etter drøye tjue minutter kom det en ny sjanse signert Endre Kupen. Molde mistet ballen rett utenfor sekstenmeteren, og Kupen tok over. Den nyinnkjøpte spissen prøvde å skru ballen rundt keeper, men ballen endte en liten halvmeter utenfor målet.

Ledelse

Leikvoll Moberg var millimetere å sende de helgule i ledelsen etter en halvtimes spilt. Et innlegg ble slått perfekt mot midtbanemannen, og Moberg fikk styrt ballen mot mål. Uheldigvis traff ballen på innsiden av stolpen og ut. Enorm sjanse!

Det skulle en annen midtbanemann til for å sette inn ledermålet til Glimt. Ballen elegant ført oppover venstresiden, og Ulrik Saltnes fikk ballen perfekt i beina i feltet. Målsniken gjorde ingen feil da han satt ballen bak Linde i Molde-buret.

Så ble vi vitne til et nydelig sangrep av Bodø/Glimt. De helgule spilte seg nydelig gjennom sentralt i banen, og Leikvoll Moberg fikk lagt ballen i beina til Jens Petter Hauge. Kantspilleren fikk kontroll på ballen, og chipper den elegant over Linde i Molde-buret.

Blå redusering

Drøye åtte minutter senere satt den i motsatt ende. Petter Strand stiger opp i feltet, og relativt umarkert styrte han ballen forbi Ricardo. 1-2 på Aker stadion.

Molde ble mer oppjaget etter reduseringen, og hadde mer ball i midten av den andre omgangen. Glimt hadde grei kontroll på de blå angrepsspillerne, og hjemmelaget kom ikke til de aller største sjansene.

Flere mål ble det ikke på Aker stadion, og Glimt tar med seg en sterk 2-1-seier fra rosenes by. Vi takker Molde for kampen, og ser fram til oppgjøret mot Djurgården neste lørdag.

Publisert: 02.02.2018, oppdatert: 07.02.2018
Skrevet av: Carl Henning Biørnstad