_DSC3412-2

Stian Kristiansen er Glimt-spiller: – Tror ikke på det selv

Glimt henter midtstopper fra Junkeren

Annonse:

Stian Kristiansen signerte tirsdag morgen kontrakt med Bodø/Glimt, og oppfyller med det en gammel barndomsdrøm. 

– Shit, å ta på Glimt-drakt har jeg alltid drømt om, sa han da han fikk utlevert den gule drakten for å ta bilder noen minutter etter at kontrakten var underskrevet. 

24-åringen fra Vevelstad på Helgeland har knyttet seg til klubben ut sesongen 2024. 

– Mange steg opp

Midtstopperen har fortid i både Brønnøysund og Mosjøen, før han kom til Bodø-klubben, Junkeren på nivå tre i norsk fotball. Der har han gjort sakene sine så bra at serielederen i Eliteserien kom på banen. 

Men til tross for det, er han en ydmyk mann i sitt første intervju som Glimt-spiller. 

– Det er veldig stort. Beskjeden kom veldig brått på. Jeg tror ikke helt på det, selv om jeg sitter her i gul drakt. 

Selv om helgelendingen ikke har spilt på dette nivået tidligere, er det ikke helt ukjent for ham. Han har nemlig flere ganger tidligere trent med de helgule på Aspmyra. 

– Dette blir noe helt annet. Det er mange, mange hakk opp for meg. Heldigvis har jeg vært her litt tidligere, så jeg vet hva jeg går til, men nå får jeg muligheten til å trene her hver dag, og det ser jeg veldig frem til. 

– Helt vilt

Det er beinhard konkurranse på midtstopperplass i Bodø/Glimt. Kristiansen kjenner godt til Isak Helstad Amundsen fra før, da de har spilt sammen tidligere. I tillegg er også Brede Moe, Marius Lode og Odin Bjørtuft erfarne spillere i samme posisjon. 

– Jeg regner ikke med å spille fra første dag. Det er knallhard konkurranse her med store navn. Det blir en hard kamp, men jeg er her for å gjøre mitt beste. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg ikke har store forventninger, sier han, så ydmykt man får det.

Til tross for de lave forventningene er han klokkeklar på at den nye hverdagen i Glimt blir utviklende for han som fotballspiller. 

– Det er et veldig stort steg for meg å skulle gå fra andredivisjon til å spille for Norges beste lag. Det er helt vilt for meg å være her nå. Jeg er veldig sikker på at det er rett valg for meg å gå til Glimt, fordi det kan gjøre meg til en bedre fotballspiller. 

– Du skal med andre ord suge til deg all lærdom? 

 Gjett om!

Hør hele intervjuet med Stian Kristiansen nedenfor, ved å klikke her eller der du hører podkast:

Annonse fra Eliteserien: