Storfint besøk fra Arbeiderpartiet

Fredag 6. August var en dag for storfint besøk på Aspmyra. Tidligere på dagen var statsminister Erna Solberg innom, og deretter kom Arbeiderpartiet med blant andre Hadja Tajik, Bjørnar Skjæran og Øystein Mathisen.

Annonse:

Som med besøket fra statsministeren tidligere på dagen, kan nok visitten knyttes mot det kommende stortingsvalget, der Bodø er en viktig by for Arbeiderpartiet. Oppslutningen i forrige kommunevalg gikk i favør AP som hadde over 27% av stemmene i 2019. 

Samtidig viste det seg at AP hadde stor interesse av å lære mer om Action Now. Daglig Leder i Bodø/Glimt Frode Thomassen dro frem samspillet mellom Bodø/Glimt og Bodø kommune som har vært svært bra i de senere år. Mye av grunnen til at Action Now har vokst og blitt så vellykket er nettop et sterkt samarbeid mellom kommunen, med ordfører Ida Pinnerød (AP) i spissen og Bodø/Glimt. 

Frode Thomassen dro Hadja Tajik og resten av delegasjonen fra Arebeiderpartiet igjennom historien til Action Now, som startet med et frokostmøte hos BDO i Bodø. Det startet som "GI ALT for ei bærekraftig framtid" og utviklet seg videre til å bli Action Now. På noen få år har programmet utviklet seg til et nivå der klubben forklarer politikere, andre klubber og til og med FN om hvordan vi jobber med fotball og bærekraft.

Før fotballsesongen i 2021 ble det klart at også Kristiansund og Aalesund starter sitt eget Action Now program. I tillegg har en rekke andre fotballklubber og andre idrettslag blitt inspirert av Bodø/Glimts Action Now arbeid. 

At Bodø/Glimts jobb med Action Now og klubbens sportslige suksess de seneste årene har gått hånd i hånd mener ikke Frode Thomassen er tilfeldig:

- Bærekraft handler om å gjøre noe bra for samfunnet rundt en. Arbeidet med Action Now har gjort noe med kulturen i klubben. Vi jobber tett på hverandre og inspirerer hverandre i hverdagen, noe som er en av flere suksessfaktorer for klubbes utvikling. 

Annonse fra Eliteserien: