Storseier i debuten: – Vi kjører over dem

Lasse Nordås tegna seg på scoringslisten i sin debut fra start. En annen debutant fikk også måle krefter i dag.

Bodø/Glimt valset over Stabæk i den første omgangen på Aspmyra stadion i kveld. De helgule eksploderte ut av startblokka og allerede etter drøye halvtimen var kampen avgjort.

Lasse Nordås fikk din første kamp fra start og scoret på en corner allerede etter 11 minutter. Sondre Brunstad Fet doblet ledelsen bare et par minutter senere før Ulrik Saltnes ga Glimt 3-0 etter 27 spilte minutter.

Minutter senere hadde Botheim ordnet 4-0 som også sto seg til pause. Kveldens første målscorer var godt fornøyd med å endelig debutere fra start.

– Det er moro å få være med på det her. Det er fint å både vinne og å score, sier han.

– Kom som et sjokk

Det var nok mange som var overrasket over at nettopp Nordås skulle starte på venstrekanten for Glimt i dag. Blant dem var debutanten selv.

Erik Botheim gratulerer målscorer Lasse Nordås med scoring i sin første kamp fra start. Foto: Kent Even Grundstad

– Jeg må jo si at det kom litt som et sjokk. Det var ikke før midt i treninga i går at jeg skjønte at det var venstrekant jeg var tiltenkt, men jeg har jo forberedt meg til å få starte før hver kamp, så jeg var klar, forsikrer han.

Åpenbart godt forberedt. Den storvokste unggutten klemte til på bakerste stolpe på et hjørnespark og sendte Glimt i en tidlig ledelse.

– Vi kjører over dem og kunne ledet 7-0 til pause om jeg hadde vært mer effektiv. 4-0 er sterkt det også, sier han og smiler lurt.

Vergard Kongsro spilte store deler av kampen med bandasje på hodet og blod på drakten. Foto: Kent Even Grundstad

Markerte seg i debuten

En annen Glimt-spiller som søndag fikk sin første kamp for Glimt var Vegard Kongsro som kom inn for Fredrik André Bjørkan ved pause. Telemarkingen markerte seg i en knallhard duell med en av gjestene og stod igjen med blod på trøya etter kampslutt.

– Det var en ganske hard duell, ja. Jeg så kun på ball og kom altfor sent inn i duellen. Jeg håper det gikk greit med han andre, sier Kongsro.

Nevnte Bjørkan har spilt samtlige minutter for Glimt i år, og er kanskje ligaens beste venstreback. Derfor blir det naturligvis en tøff kamp å skulle spille seg inn på laget for unge Kongsro.

– Jeg har mer å gå på enn i dag, men har ikke spilt på veldig lenge. Jeg trenger minutter på banen nå, sier han og gjør følgende vurdering av seg selv:

– Jeg gjorde noen små feil i starten, men bygger meg oppover og avslutter greit. Alt i alt er ok gjennomføring fra meg.