Styrker trenerteamet foran 2019-sesongen

Bodø/Glimt har allerede startet arbeidet med å forberede sesongen 2019, og styrker trenerteamet ved å ansette Morten Kalvenes som ny trener i klubben.

Annonse:

Kalvenes (47) vil i sesongen 2019 inngå i et trenerteam som vil bli ledet av hovedtrener Kjetil Knutsen, og som ellers vil bestå av Aasmund Bjørkan (sportslig leder/trener), Jonas Kolstad (trener) og Ørjan Nygård (trener).

Morten Kalvenes kommer fra jobben som hovedtrener for Brann 2 i 2017 og 2018, og har tidligere vært hovedtrener for Arna-Bjørnar i Toppserien i perioden 2006 til 2014 og trener for Åsane Fotball herrer i OBOS-ligaen i årene 2014 og 2015. Kalvenes er utdannet adjunkt ved Høgskolen i Bergen, og har i flere år vært fagansvarlig for fotball på toppidrettslinjen på videregående skole i Bergen. Kalvenes har UEFA PRO-lisens.

Morten Klavenes blir ny trener i Bodø/Glimt.
Morten Klavenes blir ny trener i Bodø/Glimt.

Gjennom året har FK Bodø/Glimt, blant annet ved evalueringer, avdekket et behov for å styrke trenerteamet rundt A-laget. Dette for å kunne ta ytterligere steg, og bidra til videre utvikling, både for enkelt spillere og laget som kollektiv. Hovedtrener Kjetil Knutsen skal i 2019 gjennomføre PRO-lisens, noe som for hans vedkommende vil innebære noe fravær i korte perioder, samt at klubben har behov for ytterligere styrke arbeidet med spillerlogistikk. Samlet utgjør dette bakgrunnen for at klubben gjennom høsten 2018 har sett det som nødvendig å styrke trenerappartet før sesongen 2019.

Klubben vil gjennom Morten få en erfaren og svært dyktig trener med på laget, noe som vil styrke oss i vårt videre arbeid med å utvikle og bygge klubben til en stabil og god Eliteserieklubb.

- Vi er svært glad for at Morten nå vil ta fatt på jobben som trener i Bodø/Glimt fra 1. januar 2019, sier en fornøyd daglig leder Frode Thomassen.

Thomassen opplyser videre at det i første omgang er inngått en avtale med den varighet på 1 år, og at man i løpet av det kommende året vil gjøre en vurdering av ytterligere samarbeid.

- FK Bodø/Glimt i 2019 er en mulighet jeg ikke kunne la passere. Dialogen om avtale har gitt meg et særdeles positivt inntrykk av et profesjonelt og sultent miljø som jeg ser frem til å slutte meg til å bidra for. Stolt over å ha fått mulighet hos en tradisjonsrik klubb i norsk fotball, sier Kalvenes. 

Vi ønsker Morten velkommen til klubben!

Annonse fra Eliteserien: