Surt baklengsmål på tampen: – Jeg synes vi burde vunnet

Glimt snudde kampen etter pause, men klarte ikke å stå imot Zalgiris i sluttminuttene.

Etter en fryktelig start på kampen kom Glimt sterkt tilbake i andre omgang. Ulrik Saltnes ble den store helten da han scoret to mål mot litauerne på bare noen få minutter i andre omgang.

Glimt snudde dermed kampen med to nydelig scoringer av lysluggen fra Brønnøy. Det var imidlertid ikke nok til å holde ledelsen helt ut.

– De får et tidlig mål som preger litt. De har en periode hvor de skaper litt, men etter det klarer vi å øke. Likevel klarer vi ikke å bryte de skikkelig ned til å få et mål i første omgang. Etter litt justeringer og prat om hvordan vi kan finne mer rytme offensivt kommer det to veldig flotte mål fra Ulrik, sa Marius Lode etter kampslutt og fortsatte:

– Mot slutten blir vi litt mer passive igjen, noe som gjør at de får et lite initiativ mot slutten som resulterer til 2-2. Jeg synes vi burde vunnet i dag, men ut fra hvordan vi spilte i første omgang var det kanskje greit at det ble 2-2, sier han.

Surt å miste det

Marius Lode måtte bare finne seg i at en Zalgiris-heading gikk i bue over Haikin og at litauerne fikk med seg et uavgjortresultat til Bodø neste uke.

– Det er veldig surt, men jeg synes vi hever oss i flere deler av kampen, men det er litt dårlig av vi slapper mer av mot slutten som gjør at de får en så positiv opplevelse nå istedenfor at vi river de av oss og får med 2-1 seier hjem.

Også debutant Amahl Pellegrino opplevde sluttminuttene som surt etter kampslutt. Men ser lyst på fortsettelsen.

– Sånn skjer i fotballen. Vi kan ikke henge med hodet for mye. Å ta med seg 2-2 på bortebane er stert det, vi møter ikke et dårlig lag. Nå er det bare for oss å ta seieren på hjemmebane, sa han.

Glimt-debut

Amahl Pellegrino kom inn for Sondre Brunstad Fet ved pause og fikk dermed sine første 45 minutter i Glimt-drakten torsdag kveld.

– Det var tøft det, det var kult å få oppleve Europa-spill og kult å få spille for Glimt. Jeg synes vi gjør en "ok pluss" fotballkamp, men vet at vi har mer å gå på. vi skulle egentlig gått for et tredje mål og drept kampen, men det blir litt hawaii mot slutten.

Etter at Pellegrino kom inn snudde Glimt kampen, uten at nysigneringen tar på seg æren for det.

– Jeg skal ikke ta på meg æren for at det er jeg som snur kampen. Saltnes hadde et vanvittig mål i krysset der, og jeg synes vi er gode i den perioden der. Zalgiris ser veldig slitne ut og vi spiller de lave så når vi får 2-1 kjører vi på videre.

Tror på revansj

Begge de to Glimt-gutta er store i trua på revansj neste torsdag.

– Ja absolutt, vi må være på fra start og vise oss fra vår beste side, også med Bodø-publikumet i ryggen skal vi lage mer trøkk som forhåpentligvis tar oss videre, sier Lode.

Pellegrino stemmer i:

– Jeg har veldig lyst til å gå videre i Europa og det vet jeg resten av guttene òg har. Du ser at det betyr mye for alle og vi er litt på gaffelen i store deler av første omgang. Likevel er det store baller i laget som gjør at vi kan gå utpå igjen og dominere så mye som vi gjør. Vi må ta med oss det positive fra andre omgangen og trene hardt mot neste kamp.

Men først møter Glimt Kristiansund til toppkamp i Bodø. Billetter til den kampen kjøper du på glimt.no