Ny Glimt-gutt på plass: – Det sier seg selv at det er stort

Unggutten fra Ulsteinvik blir Glimt-spiller, men ikke riktig enda

Annonse:

Etter å ha imponert og vist seg frem på Glimt-trening den siste uka ble det fredag klart at Syver Skundberg Skeide blir ny Glimt-spiller. 18-åringen var i fjor årets unge spiller i andredivisjon i fjor, da Hødd omsider rykket opp igjen til Obos-ligaen. 

– Jeg kom opp på A-laget i 2021, og fikk mitt gjennombrudd da. Vi røyk ut i kvalikken det året, men i fjor hadde jeg et kjempeår. Da rykket vi opp og jeg ble årets unge spiller i andredivisjon. 

Syver Skundberg Skeide skal tilbringe det neste året i nettopp Hødd og Obos-ligaen da han lånes ut til barndomsklubben ut den kommende sesongen. 

– En allsidig midtbanespiller

Skeide trives best på midtbanen og beskriver seg selv som en spiller som liker å ta kontroll på midten. 

– Jeg har spilt på midtbanen hele livet, og er en ganske allsidig spiller. Styrkene mine er med ball, og jeg liker å styre spillet. Men jeg kan også brukes som en toveisspiller. Jeg kan gjøre en god jobb defensivt også, forklarer han. 

Det har vært en spesiell uke å være på besøk på Glimt-trening. De helgule har brukt all tid og krefter på å lade opp til torsdagens kamp mot den polske seriemesteren Lech Poznan i UEFA Europa Conference League, men Skeide har blitt tatt godt imot i nord. 

– Det har gått veldig bra! Jeg har blitt bedre kjent med både spillergruppa og trenerteamet, som var litt av tanken med besøket. Det har vært fint å besøke klubben. 

Et stort steg

Selv om Skeide har imponert er det ingen tvil om at det er et stort steg opp fra andredivisjon til Eliteserien. 

– Det er et kjempesteg! Jeg føler likevel at jeg har tilpassa meg ganske fint. Spillerstilen til Glimt passer meg veldig bra, men ja. Det er et stort, stort steg opp. 

– Hvorfor Bodø/Glimt?

– Det valget føler jeg egentlig ikke at jeg trenger å forsvare. Det sier seg selv at når Glimt kommer på banen er stort. Jeg har sett hvordan andre har utviklet seg her, og jeg vil være med å skape noe i denne drakten. 

Og når pennen var satt på papiret var det hele ...

– ... surrealistisk! Det var godt å få alt overstått. 

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Syver Skundberg Skeide når han er tilbake fra Hødd etter låneoppholdet, og ønsker lykke til i OBOS-ligaen. 

Annonse fra Eliteserien: