Tacofredag på Aspmyra

Stort sett hver fredag serveres det fredagstaco på Aspmyra. Forrige fredag ble spillerne introdusert for laksetaco, levert av Salten Aqua.

Annonse:

Lurer du på hvordan du skal servere fredagstacoen i kveld? På Aspmyra står laks på lunsjmenyen ca. én gang i uka. Fredagen før A-lagets velfortjente ferie ble det servert laksetaco med spicy mango-salsa og guacamole etter trening. 

Om du vil teste laksetaco finner du oppskrift nederst i saken. 

Mat med mening

Glimt-kokk Hilde Gaupholm har kanskje en av de viktigste oppgavene på Aspmyra. Hun har nemlig ansvaret for å kjøpe inn, tilberede og servere lunsjen til rundt 30 Glimt-spillere og trenere. Dette ansvaret har hun hatt siden starten av 2021.

DSC07026.jpg
Hilde Gaupholm i full sving på kjøkkenet! Foto: Vilde Rasmussen/glimt.no

I tillegg til å være lidenskapelig opptatt av å lage sunn, god og næringsrik mat, har Hilde god hjelp fra det medisinske teamet når menyen skal utvikles.  

– Jeg har ekstrem stor frihet til å lage det jeg vil, og til å teste ut nye måter å tilberede maten på. Likevel er det en trygghet å jobbe tett med det medisinske teamet som sitter på mye kunnskap om hva toppidrettsutøvere bør få i seg av næringsstoffer.

Fore Hilde er det viktig at det blir servert mat med mening, og hun bruker mye tid på å gruble over nye kombinasjoner som styrke spillernes prestasjoner.  

– Jeg kan bruke timesvis på å sette sammen matvarer som spiller på lag med hverandre. Da mener jeg både smaksammensetninger, men også hvordan råvarer kan spille på lag for å øke kroppens evne til å ta opp næringsstoffene. Det er veldig gøy at mine prestasjoner på kjøkkenet kan gjenspeiles i spillernes prestasjoner på fotballbanen, forteller hun. 

Fredagstaco med en vri

En av råvarene som ofte er å finne blant lunsjen til spillerne er laks. 

– Jeg har som mål å servere spillerne laks én gang i uka. Det er en fisk som er proppfull av næringsmidler og man kan tilberede den på mange ulike måter, slik at man ikke går lei. Laks er for eksempel perfekt på fredagstacoen! 

På den siste fredagstacoen før ferie, ble Glimt-spillerne overrasket med taco i kantina. Til stor gleder for de fleste, men noen lurte fælt på hvordan dette skulle gå opp med den planlagte fredagstacoen senere på kvelden. 

– Jeg kan jo prøve en fisketaco! Det har jeg aldri prøvd før, sa Brede Moe da han fikk øye på laksestykkene fra Salten Aqua på serveringsbrettene. 

– Og ellers gjør man som vanlig? spurte Aasmund Bjørkan etter at han la fiskestykkene i tacolefsa si. 

Joda, ellers fyller du lefsa eller skjellet ditt som vanlig, med det du måtte ønske. 

Og dommen fra førstereis Moe? 

– Det var godt!

DSC07189-2.jpg

Om du vil prøve Hildes laksetaco med spicy mango-salsa og guacamole, kan du følge oppskriften under:

oppskrift laks .png

 

Annonse fra Eliteserien: