Tap i årets første treningskamp

Det ble en tøff kamp i årets første treningskamp

Annonse:

Etter flere uker med egentrening, karantene og oppstykket sesongoppkjøring var det endelig klart for årets første treningskamp. Den ble i formiddag spilt i Vestlandshallen og Glimt tapte kampen for Brann. 

I den første omgangen var det følgende spillere som fikk sjansen:
 

Niktia Haikin

Morten Konradsen, Isak Helstad Amundsen, Marius Lode, Fredrik André Bjørkan

Hugo Vetlesen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes

Sondre Brunstad Fet, Erik Botheim, Ola Solbakken

 

Debutant med mål for hjemmelaget

Det var en jevnspilt kamp i store deler av første omgang, med brukbare sjanser til begge lagene i innledningen. Glimt startet best, men det var Brann som skulle få hull på byllen. Hjemmelagets 16 år gamle debutant Niklas Jensen Wassberg markerte seg for sitt nye publikum (som forøvrig ikke slapp inn på kampen) med å score et lekkert mål. 

Unggutten driblet seg gjennom Glimts forsvar, med litt hell og lykke fikk han ballen med seg. Alene med Nikita Hakin gjorde han ingen feil og sendte brann i ledelsen etter drøye 35 minutter i Vestlandshallen. 

Straffespark og dobling

Gjestene ga likevel ikke opp og Hugo Vetlesen driblet seg elegang gjennom brannmuren, men ble etter hvert felt og dommeren pekte på straffemerket. En soleklar straffe, men dessverre for de helgule skulle det også bli en soleklar bom. 

Ola Solbakken fikk tillitten fra 11 metersmerket, men med et svakt skudd havnet ballen like utenfor Håkon Opdahls venstre stolpe. 

I stedet for utlikning kontret Brann og Daouda Bamba utnyttet en miss i Glimts forsvar og sørget for dobling av Branns ledelse fem minutter før pause. Brannspissens skudd gikk via Haikin og rett i nettet. 

Sjansefattig andreomgang

Ved pause gjorde Kjetil Knutsen flere endringer på laget :

Joshua Smits

Alfons Samsted, Ask Tjærandsen-Skau, Marius Høibråten, Aleksander Foosnes

Vegard Leikvoll Moberg, Elias Kristoffersen Hagen, Ulrik Saltnes

Axel Lindahl, Erik Botheim, Runar Hauge

Andreomgang var i bunn og grunn lik den første omgangen spillemessig. Begge lag hadde noen små farligheter, men ingen av lagene maktet å sette sitt enorme preg på omgangen. Både Vegard Leikvoll Moberg, Runar Hauge og Axel Lindahl hadde noen småsjanser til å redusere, men det ville seg ikke for det regjerende seriemesterne i dag. 

Dermed ender årets første treningskamp med et 0-2-tap for Brann i Bergen. 

Annonse fra Eliteserien: