Tapte for Sandnes Ulf

Fotballen på La Manga ruller videre, og etter tapet mot CSKA Moskva var det et revansjelystent Glimt-lag som skulle opp mot OBOS-kollega Sandnes Ulf

Etter å ha gått ubeseiret gjennom de første tre treningskampene, sa det stopp da det russiske storlaget CSKA Moskva vant overlegent 3-0 på La Manga. Kun tre dager etter kampen mot hovedstadslaget var det igjen duket for kamp på den spanske østkysten. Denne gangen var det ligakollega Sandnes Ulf som sto på den andre banehalvdelen, og Glimt skulle få bryne seg på OBOS-ligamotstand for første gang dette året.

Det var et sterkt Bodø/Glimt-lag som entret banen i den spanske ettermiddagssola, og nyervervelsene Opseth og Lode fikk nok en gang tillit fra start.

Disse startet for Glimt: Simon Thomas - Fredrik Andre Bjørkan, Marius Lode, Martin Bjørnbak, Daniel Edvardsen - Morten Konradsen, Mathias Normann, Ulrik Saltnes - Trond Olsen, Kristian Fardal Opseth, Joachim Osvold

Morten Konradsen var tilbake fra start etter et lite skadeavbrekk. FOTO: Morten Wiik Larsen

Kampen startet litt rotete for begge lag, og de første ti minuttene var preget av flere feilpasninger og oppstykket spill. Etter tolv spilte minutter kom de lyseblå til kampens første sjanse, da Roy Miljeteig fyrte av fra 16 meter, men ballen trillet ufarlig forbi målet til Simon Thomas. Kun minutter etter sjansen til Miljeteig, var Ulf på farten igjen. Ballen ble spilt gjennom forsvaret til Glimt, og ble mottatt av en lyseblå angriper, som la ballen i nettet bak Thomas. Heldigvis for Glimt var linjedommeren raskt oppe med flagget, og annullerte målet. Det var ingenting å si om baneforholdene på La Manga denne tirsdagen, men ingen av lagene viste store farligheter de første 45 minuttene, og lagene gikk inn til pause med 0-0.

En endring på Glimt-laget ut i den andre omgangen, da Mathias Torvanger kom inn for en ferdigspilt Daniel Edvardsen. Kun noen minutter ut i de siste 45`stod Fardal Opseth for Glimt sin så langt største sjanse. Den høyreiste sogningen kjempet seg inn mot kanten av sekstenmetern, og fyrte av fra drøye 17 meter, men Ulf-keeperen fikk avverget til corner.

Det var tydelig at Bjørkan og Knutsen fikk delt noen vellagrede ord i pausen, for det var et annet Glimt-lag som kom ut i andre omgang. De gule tok mer initiativ, og nevnte Opseth kom til flere farligheter foran det lyseblå målet. Til tross for et forbedret banespill hos Bodø/Glimt, var det rogalendingene som tok ledelsen etter en halvspilt andreomgang. Veteranen Vidar Nisja steg opp på en corner, og den tidligere Viking-spilleren gjorde ingen feil da han kontrollert satt ballen i mål bak en utspilt Simon Thomas. Dermed 1-0 til de lyseblå.

Nemanja Mladenovic, som hadde kommet inn for Joachim Osvold, satte fart i Glimt-angripet, og truet Sandnes Ulf-forsvaret med flere farlige løp. Til tross for et solid Glimt-trykk det siste kvarteret, holdt det ikke helt inn, og OBOS-kollega Sandnes Ulf vant til slutt 1-0 i årets andre kamp på La Manga.