Thiago Martins og Tarald Laugsand.

Tatt ut til UEFA A-lisens

Thiago Martins og Tarald Laugsand fra Glimt-akademiet på trenerutdanning for å få UEFA A-lisens.

Annonse:

- Det betyr mye for oss begge, forteller spillerutvikler i Glimt-akademiet Tarald Laugsand.

Hvert år søker trenere fra hele Norge om en plass på UEFA A-lisens, som er det nest høyeste steget i trenerutdanningen til Norges Fotballforbund. I år fikk 48 trenere plass. 

- For meg personlig er det viktig, og et spennende steg å ta som fotballttrener. Jeg synes det er kult å få være med, og jeg tror også det er viktig for Glimt-akademiet å ha med trenere på utdanningen, sier Laugsand. 

For Laugsand er dette andre året han søker om å komme inn på trenerutdanningen, for Thiago Martins var det første gang. Fra før har Stig Johansen, Jan Erik Bjerk, Dan Leivers og Tom Dent i Glimt-akademiet UEFA A-lisens. 

- Jeg skjønte ikke før etter at jeg hadde fått plass på kurset, og begynte å få gratulasjoner, at det er stort å få plass på UEFA A-lisensen. Nå gleder jeg meg veldig til å komme i gang, forteller Martins. 

- Hvis du står stille i fotballen, faller du fort etter. Det er viktig å være med på det som skjer, og vi kommer til å lære sinnsykt masse, legger Laugsand til. 

Hvordan og når kurset blir er fortsatt uvisst. 

- Uansett må vi nok ut å reise litt, og det blir måneder med intensiv læring, både praktisk og teoretisk. Det blir en fin erfaring for oss begge, og skal vi ta nye steg i Nordland er det viktig at trenere tar slike kurs, avslutter Laugsand. 

Annonse fra Eliteserien: