Tidligere Glimt-helt: – De er topp motiverte

Han har spilt for både Viking og Glimt, men nå vil han se de gule i cupfinalen.

Annonse:

Torsdag kveld klokken 20:10 spiller Bodø/Glimt en historisk cupsemifinale på Aspmyra. Ikke bare er Glimt i sin tiende semifinale, men dette er første gang siden 1977 at en enkelt semifinale spilles i Bodø. 

Ja, for i '997 og 1996 gikk semifinalen i NM som dobbeltoppgjør, men i 1993, 2000, 2003 og 2016 spilte Glimt borte i sine semifinaler. 

En av de som var med i semifinalen i både 2003 og 2016 er den tidligere Glimt-helten, Trond Olsen. Han husker tilbake til semifinalen mot Tromsø på Alfheim i 2003 med stort engasjement. 

– Når man ikke kan møte Tromsø i finalen er jo det nest beste å møte de i semifinalen på Alfheim og knuse de, sier Trond Olsen i podkasten 4-3-3. Hele episoden kan du høre nederst i artikkelen.

Glimt vant hele 3-0 på Alfheim og sikret dermed sin femte og foreløpige siste cupfinalebillett. 

– Da vi sikra finaleplass etter den semifinalen var det bra trøkk fra folk som ville ha billetter til Oslo. Det blir litt ekstra styr rundt en finale. Jeg håper jo at Glimt slår Viking, så de får lov til å kjenne på den følelsen av å være i en finale. 

– Den største enkeltkampen

I finalen samme år fikk en pur ung Trond Olsen noen minutter på banen i ekstraomgangene mot Rosenborg. Faktisk hadde han et ganske godt skudd på stillingen 1-1, men Espen Johnsen i RBK-målet stoppet skuddet. Til slutt tapte Glimt 1-3.

– En norsk cupfinale er kanskje den største enkeltkampen vi har i Norge. Det blir folkefest. Det har vært folkefest i halve Europa i vinter, så det blir neppe mindre folkefest i Oslo om det blir cupfinale, sier Olsen. 

Men uansett om det blir cupfinale eller ikke, så er torsdagens semifinale en høydare. Cupen står høyt i Norge og Glimt har ikke for vane å være med i cupen helt til slutten. Nå venter den regjerende cupmesteren på Aspmyra i semifinalen.

278533251_5354581814593553_5225288100392603654_n.jpg
Trond Olsen i aksjon for Glimt mot Haugesund i 2016. Foto: Kent Even Grundstad

– Jeg kan ikke se noen grunner til at man ikke skal være topp motivert til denne kampen. Det er to gode lag som begge drømmer om cupfinalen. 

Bodø/Glimt er regjerende seriemester og kan dermed ta "the double" om de vinner hele turneringen, mens Viking er regjerende cupmester og kan løfte kongepokalen to sesonger på rad. Det er med andre ord mye på spill for begge lag på torsdag. 

En høytidsdag

Glimt har som nevnt spilt ni semifinaler tidligere. I fem av dem har laget gått videre til finalen, men Glimt har deltatt i samtlige Norgesmesterskap siden 1963 så det er ikke hverdagskost å spille semifinale.

Når Glimt møter Trond Olsens gamle klubb Viking på torsdag er de storfavoritter mener den tidligere lynvingen fra Lyngen.

– Jeg tror det blir tøft for Viking å komme hit. De møter et heltent Glimt-lag, som er det desidert beste laget vi har Norge for tiden. Jeg tror ikke Viking egentlig skal ha sjans her oppe. Da må de være ekstremt dyktige i det de gjør. De kan ikke være naive. 

For det Avisa Nordlands nye fotballekspert fikk se av Glimt mot Vålerenga i påskehelga var så imponerende at han tror Glimt nå tar seg hele veien til Ullevaal.

– Jeg var spent på Glimt foran helga etter utladningen i Roma, men når du ser måten de kommer ut mot Vålerenga og totalt feier over dem er det både brutalt og rått. De var ekstremt gode. De fikk 90 min angrepstrening. Det var imponerende. 

Annonse fra Eliteserien: