Tidligere Glimt-spiller vender hjem

Daniel Berntsen tar med seg familien og vender hjem igjen til Bodø etter mange år på farten.

Annonse:

Mange kjenner allerede til Daniel Berntsen som nå er ansatt som spillerutvikler i Glimt-akademiet. Han startet Glimt-karrieren sin gjennom Glimt-akademiet, men jobbet seg fort opp til A-laget. I en alder av 16 år debuterte han på A-laget, da han ble byttet inn for Glimt-legende Runar Berg under andreomgang av kampen mot Sandnes Ulf i 2010. Berntsen rakk å spille 46 kamper for A-laget til Glimt, i tillegg til 30 landskamper for Norge U17-U23.

To år senere vendte han snuten mot Rosenborg, deretter Djurgården, Vålerenga og til slutt Tromsø hvor han har vært de siste fire årene. 

Etter fire år i Tromsø tar han nå med seg familien og vender hjem igjen for å jobbe som spillerutvikler i Glimt-Akademiet. 

– Det var på tide å komme seg bort fra Tromsø. Det har vært mye farting frem og tilbake siden jeg forlot Glimt, så det er deilig å endelig kunne sette røtter, og vite hvor jeg skal være i mange år fremover. Jeg har hatt fire fine år i Tromsø, men ingen steder vil føles mer hjemme enn Bodø, sier en fornøyd Berntsen. 

Berntsen vil være ansvarlig for den operative gjennomføringen av spillernes individuelle utviklingsplaner, både spillere i Glimt-Akademiet og de nasjonale hospitantene utenfor klubben. Ved siden av dette vil han bistå i oppfølging av spillere. Berntsen vil i hovedsak jobbe tettest med spillere i G15, G16 og Glimt 2.

Derimot blir ikke fotballen lagt helt på hylla enda. Selv om han har sikret seg jobb i Glimt, skal Berntsen tilbringe fritiden sin med erkerivalen til Glimt, Junkeren. 

– Jeg håper å få vært med så mye som mulig i Junkeren, men jeg har forståelse for at det blir mye jobb i Glimt. Det blir jo litt spesielt å skal spille for Junkeren, samtidig som jeg skal jobbe tett med Glimt 2, men jeg gleder meg veldig, avslutter Berntsen. 

Leder for Glimt-akademiet, Gregg Broughton, har siden i fjor høst vært i dialog med Berntsen for å få han som en del av akademiet. 

– Vi møtte Daniel allerede i fjor høst. På det tidspunktet var han i tvil om hva han skulle gjøre videre. Daniel har både lidenskap og kunnskap til å utvikle individuelle spillere, så da stillingen ble åpen var han høyt på listen over interessante kandidater, avslutter Broughton.

Annonse fra Eliteserien: