Til Sarpsborg for å riste av seg CL-tapet

Etter Champions League-exiten reiser Glimt til gamle Østfold for å revansjere

Annonse:

Det gikk ikke veien for de helgule i den polske hovedstaden i midtuka. Polakkene hadde stort sett kontroll på det meste som foregikk den varme sommerkvelden i Warszawa. Glimt hadde mest ball, Legia hadde effektiviteten. 

Og når hjemmelaget kontret inn 2-0 på overtid var løpet kjørt for nordlendingene som tapte 5-2 sammenlangt. Europa-eventyret er likevel ikke over, for allerede neste uke reiser Glimt til Island for å forsøke å kvalifisere seg til Conference League. 

Men før den tid retter vi søkelyset mot den hjemlige ligaen, hvor Glimt skal til en veldig tøff bortebane i gamle Østfold. 

Trå poengfangst

Vi har vel blitt bortskjemte i Bodø når vi oppsummerer de siste fem kampene til Glimt som "trå poengfangst". Men sammenliknet med åpningen på sesongen har Glimt sanket litt færre poeng i det siste, til tross for at spillet ser ut til å stadig bli bedre. 

Om vi ser bort fra de to Champions League-kvalifiseringskampene mot Legia har Glimt "bare" vunnet én av de siste fem kampene. To har endt uavgjort og to har endt med tap. 

Seieren kom i forrige runde da laget slo Stabæk 4-1 på hjemmebane etter scoringer av Lasse Nordås, Sondre Brunstad Fet, Ulrik Saltnes og Erik Botheim. Kampen var fremskyndet så det er en stund siden den ble spilt. I mellomtiden har Glimt spilt to andre kamper i Eliteserien som har endt med 0-1-tap for Sandefjord og uavgjort 2-2 hjemme mot Viking. 

Til tross for at poengfangsten til Glimt har vært lavere i de siste kampene er det liten grunn til panikk. De helgule ligger på andre plass på tabellen, fem poeng bak Molde som virkelig har funnet formen. 

Knøvler topplagene

Lørdagens motstandere har ikke fått en særlig "flying" start på sesongen og står med bare tre seire på de første 11 kampene. De blå fra Sarpsborg måtte se seg nødt til å skifte hovedtrener etter at serien var i gang. Mikael Stahre ble hentet til svenske IFK Gøteborg og igjen sto østfoldingene uten hovedtrener. 

Inn har Lars Bohinen kommet og "særpingene" har vunnet to av sine siste fem kamper og har sånn sett bedre poengfangst enn Glimt på de kampene. Det er ikke noen "hvem som helst" de har slått heller. ø

Bohinens første seier som trener for S08 kom borte mot Rosenborg i en oppskriftsmessig 1-0-seier. 1-0 ble det også da de møtte Molde hjemme for et par uker siden. En scoring drøye femten minutter før slutt var nok til å sikre tre poeng mot serielederne fra Rosenes by.  

Forutenom de to sterke seierne mot topplagene har det vært varierte resultater i Sarpsborg. De har tapt 4-1 borte mot både Vålerenga og Molde (fremskyndet kamp fra runde 16). Hjemme har østfoldingene blant annet tapt for Viking og Kristiansund. Sarpsborg kommer rett fra et 0-2-tap i Sandefjord. 

For statistikknerden

Sarpsborg 08 er en relativt ny klubb, noe klubbnavnet indikerer. Men de har vært etablert i toppfotballen i flere år og Glimt har rukket å møte S08 hele 12 ganger på de 13 årene laget har eksistert. 

På de nevnte 12 kampene er det Bodø/Glimt som har det ørlille overtaket. Fem kamper har endt med seier for de helgule, mens blåtrøyene har tatt tre poeng tre ganger. De siste fire har endt uavgjort. 

I Sarpsborg har hjemmelaget bare tatt tre poeng én gang, mens gjestene har reist hjem med full pott to ganger. Sist det skjedde var i fjor da Glimt lekende lett vant 3-0 en varm sommerdag. 

Se høydepunkter fra den kampen nedenfor: 

Den andre seieren kom i 2016, da Glimt sleit i bunnen av tabellen og Vadim Manzon sikret tre poeng for de helgule. Bare noen dager senere møttes de to lagene igjen i cupen i Bodø. Da scoret russeren to mål og Glimt vant 4-0 og sikret semifinale i NM. 

Det blir med andre ord en tett og jevn kamp mellom de to lagene lørdag kveld klokken 20:00. Vi gleder oss til kamp i Eliteserien igjen! 

Annonse fra Eliteserien: