IMG_2068

Til topps i Piteå Summer Games

Lagene i Bodø/Glimt’s barne- og ungdomsfotball har tradisjonen tro deltatt i en rekke turneringer i sommer. Her er en oppsummering av turneringssommeren

Annonse:

Miniputturneringen på Rognan, Kippermoen Cup i Mosjøen og Piteå Summer Games i Sverige har alle hatt besøk av Glimt-lag.  

G10 deltok på Miniputturneringen på Rognan og trener Eirik Haugvik var meget fornøyd etterpå.
 - Årets sommerturnering er et høydepunkt for guttene, både sosialt og sportslig! Med skoleovernatting, diskotek, godteri og alt som hører til! Vi storkosa oss på Rognan hele helga i et nydelig sommervær!

I konkurranse med hele 89 lag i sin klasse gikk Glimt’s G12 til topps i Piteå Summer Games. Etter tre meget dramatiske straffespark-konkurranser på veien mot finalen møtte de VIFK fra Finland og kunne til slutt juble etter en god prestasjon og seier 3-0. Foreldrekontakt Petter Øien forteller om en meget vellykket turnering. – Vi stilte med to jevne lag i turneringen hvor det ene laget til slutt vant klasse G12. Det viktigste for oss var ikke seieren, men måten guttene holdt sammen og heiet på hverandre gjennom hele turneringen uavhengig av hvilket lag de var på. Trenerne gjorde en fabelaktig jobb og jeg er sikker på at både foreldre, trenere og gutter sitter igjen med fotballminner for livet.

Også G16 sto igjen som vinnere i finalen i Piteå etter gode prestasjoner gjennom hele turneringen. Trener Raymond Johnsen sier de er godt fornøyde med gjennomføringen av kampene i turneringen. – Det var flere tette og jevne kamper underveis og guttene viste seg virkelig fra sin beste side. Vi hadde en veldig fin utvikling og presterte bedre og bedre utover i turneringen. Alle guttene var innpå i både semifinalen og finalen og bidro til at vi til kunne heve trofeet etter 4-0 i finalen mot Morön BK. Alt i alt hadde vi et veldig bra opphold i Sverige med treningsleir og turnering som inspirerer til videre trening og utvikling.

IMG_2067.JPG

Trenerne på G15, Martin Ystaas og Emil Foss Lynum, framhever lagfølelsen og merkbar sportslig framgang for spillerne. – Mange gode felles opplevelser gjennom uken i Piteå gjør at alle spillerne gleder seg til fortsettelsen, fastslår trenerteamet.

G14 stilte med to lag i Piteå og kom hjem med bronsemedaljer for det ene laget mens det andre laget kom helt til kvartfinalen. - Ei fantastisk uke i Piteå med samhold, humor, opplevelser og evig gode minner for 36 spillere, 6 trenere og svært mange foreldre. Masse læring, utvikling, gode opplevelser og prestasjoner, ifølge trener Thomas Schøning.

G13 var i likhet med de andre ungdomslagene fra Bodø/Glimt på treningsleir i Sverige i forkant av Piteå Summer Games. Trener Finn Owen Meling karakteriserer oppholdet som en stor suksess. - Guttene fant på mye gøy, og samholdet virker veldig bra. Fantastisk at gutter fra tre klubber (Glimt, Grand, Grønnåsen) har smeltet så godt sammen siden sammenslåingen i fjor. Det virket også som om både foreldre og trenere hadde det fint sammen. Foreldrene stilte virkelig opp for gutta, og gjorde veldig mye av det praktiske (til avlastning for oss trenere). All ros til dem!!

Ørjan Berg og Cato Moan, henholdsvis leder og trenerveileder i barne- og ungdomsfotballen, framhever det gode arbeidet som gjøres av foreldrekontaktene og trenerne på lagene. - Vi er som klubb ikke opptatt av resultater, enten det er A-laget, Gatefotballen, Glimt-akademiet eller lagene våre i barne- og ungdomsfotballen. Våre trenere i barne- og ungdomsfotballen er i stor grad opptatt av lojalitet og samhold, samtidig som de vektlegger prestasjon og utvikling framfor resultat, veldig likt det Kjetil og trenerteamet gjør med A-laget, sier Moan som var til stede under Piteå Summer Games som støttespiller for trenerne på Glimt’s ungdomslag. - Alle våre ungdomslag representerte Bodø/Glimt på en veldig fin måte. Lagene ønsker å spille god fotball og hadde gjennomgående en bra utvikling gjennom hele turneringen.

Vi takker foreldrene, trenerne og ikke minst guttene og jentene på våre lag i barne- og ungdomsfotballen for innsatsen i ulike turneringer i sommer!

Annonse fra Eliteserien: