Tilbake fra skade: – Jeg har ikke vondt

Amahl Pellegrino avgjorde mot HamKam, nå varsler han at kroppen er på bedringens vei

Annonse:

Etter å ha vært ute en ukes tid med skadetrøbbel var Amahl Pellegrino tilbake de siste 15 minuttene i helgens kamp mot HamKam på Briskeby. Etter 11 sekunder lå den første ballen i mål, og bare minutter senere var han tomålsscorer. 

Nærmest på egenhånd avgjorde han kampen til Glimts favør, og nå venter Linfield borte på nasjonalarenaen i Belfast i over tjue varmegrader.

– Det er for varmt for meg. Jeg liker det verken for varmt eller for kladt, sier mannen som tidligere er observert med hals og lue i Marbella. 

God energi

Tirsdag kveld barker Linfield og Bodø/Glimt sammen i den andre kvalifiseringsrunden i Champions League. Kampen starter 20:45 norsk tid og kan sees på Direktesport og VG+. 

 Mandag formiddag hadde Glimt sin siste forberedelse ute på banen foran kampen.

–  Det er god energi i gruppa og en fin glede i gjengen. Vi gjør oss sakte, men sikkert klar til i morgen. Det er en fin stadion med bra gress, så her er det mulig å spille bra fotball, var Pellegrinos dom etter treningen. 

Det er et seiersvant fotballag som står på motsatt banehalvdel tirsdag. Linfield er regjerende seriemestere i Nord-Irland og har vunnet den nordirske ligaen hele 56 ganger. De har aldri rykket ned og skal i gang med sin 133. strake sesong på øverste nivå. 

– Jeg skal ikke lyve og si at jeg kjenner de godt, men man lærer jo mye om et lag når man skal spille mot de. Vi har lest oss opp, snakket om de og sett mye video. De er tunge i boksen når de angriper og de scorer mye mål, så det blir nok ingen lett match. Vi må være på og spille vår type fotball. Intensiteten må matche dem og gjerne være bedre enn dem. Det blir viktig å være på fra start.

– Opp til oss

Glimt kommer fra en fin seier på Hamar, men før det var det en skrekkelig opptreden mot færøyske Klaksvík Pellegrino var vitne til der han fulgte kampen fra sofaen hjemme i Bodø. 

Han forventer nok en tøff kamp for Glimt, men tror ikke Linfield kommer på samme måte som Glimts forrige motstander.

– Disse vil nok angripe mer, og det virker som de har stor tro på egen spillestil, kontra Klaksvík som gikk over til en femmer bak når de møtte oss. Det er vanselig å si, men jeg tror de vil komme offensivt ut og prøve å dominere kampen, også er det opp til oss å komme med et motsvar og være bedre enn dem. 

Pellegrino er åpenbart i bedre form ettersom han var tilbake mot HamKam for tre dager siden, men 15 minutter rett fra benken mener han selv at han ikke var helt klar for.

– Jeg har ikke mistet min fysiske form, men det å komme inn fra benken er det verste. Å komme inn med innbytterpuls, og plutselig være involvert i fem situasjoner på rad gjør at man ikke får landet. Det var gøy å komme inn, spille og score, og det gjorde godt for selvtilliten.

– Og kroppen, ellers? Hvordan er det med den?

– Vi får se hvordan det blir nå. Jeg har hanglet litt med føttene, men jeg føler meg sakte, men sikkert bedre. Jeg har ikke vondt i hverdagen lengre og det i seg selv er et pluss. 

Se intervjuet med Pellegrino her: 

Annonse fra Eliteserien: