Anna Brandal. Marius Lothe Salvesen. G15. Bankgata kunstgress.

Tilbake på matta

Etter uker uten fotball kunne endelig Bodø/Glimts barne- og ungdomsavdeling starte på'n igjen med treninger.

Annonse:

Det var god steming på Bankgata kunstgressbane da G15-laget i Glimt endelig kunne starte treningen igjen tirsdag 28. april. På sidelinjen stod daglig leder for barne- og ungdomsavdelingen Ørjan Berg, for å følge med på at alt gikk rett for seg.

- Det føles veldig bra at vi endelig kan starte med fotballaktivitet igjen, fortalte Berg. 

Rent praktisk er Bankgata 11'er kunstgressbane delt inn i åtte soner, og det er foreløpig  bare gutter 13 til 19 år som har fått starte med organisert trening.

- Innenfor hver sone kan det være én trener og fire spillere. Alle er delt inn i grupper, og de må være i den gruppen og innenfor sin del under trening, forklarte Berg. 

Ugunstig med lang pause 

Også lagleder for G15, Anna Brandal hadde gledet seg til første trening. 

- Guttene er storfornøyde, og er utrolig glade for å ha kommet i gang igjen. Det er aldri gunstig med for lange pauser i fotballen. Vi har tenkt mye på om guttene har klart å holde det i gang hjemme og om de har holdt motivasjonen oppe. Vi har prøvd å oppmuntre til egentrening, men det har vært en utfordring, fortalte Brandal.

- Derfor er det bra å være i gang. Det gir struktur i hverdagen til guttene, som nå har noe å bruke ettermiddagene på, fortsatte hun.

Det var spiller Marius Lothe Salvesen helt enig i. 

- Det blir ikke så mye fysisk aktivitet når vi sitter inne med skole, og ting har vært stengt ute. Derfor er det kjempebra å kunne starte med treninger igjen. 

God ordning 

Både Brandal og Lothe Salvesen synes treningene blir løst på en bra måte.

- Glimt har vært tydelig på hva slags regler som gjelder når vi nå skal trene, og det er en del ekstra jobb. Det er klart vi møter på utfordringer, og særlig det med å holde to meters avstand, men alle gjør sitt beste, fortalte Brandal. 

Lothe Salvesen sier han synes det er rart å ikke kunne spille sammen med alle på laget, men roser opplegget trenerne og Glimt har ordnet. 

- Det har vært godt planlagt, og for oss som har ventet på at treningen kunne starte, er dette et bra alternativ til normal trening, sa han. 

Teknikktrening

G15 startet første trening tilbake med teknikktrening.

- De skal gå i gang med å få teknikkmerke, som er Norges Fotballforbunds ferdighetsmerke, fortalte Berg. 

- Det er lenge siden jeg har gjort teknikkøvelser, så det skal nå bli godt å få litt ballkontroll tilbake, sa Lothe Salvesen. 

Når det blir kamper igjen, vet ikke Glimt. 

- Vi vet bare at det blir kamper en eller annen gang. Frem til da, skal vi gjøre det beste ut av situasjonen uansett, avsluttet Berg. 

Annonse fra Eliteserien: