Runar Espejord under kampen mot Linfield på Aspmyra 2022. Kvalifiseringskamp i Champions League. Europakamp.

Tilbake på scoringslista da Glimt smadret Linfield: – En veldig fin aften

Runar Espejord var tilbake på scoringslista mot Linfield.

Annonse:

Glimt slo kraftig tilbake mot Linfield på Aspmyra onsdag kveld etter at de helgule tapte den første av de to oppgjørene mot nordirene med 0-1 i Belfast for en ukes tid siden. På hjemmebane feide de derimot all tvil til side og sørget for en av tidenes største Glimt-seire i en tellende kamp.

Tilbake på scoringslisten var også tromsøværingen Runar Espejord. Etter at Victor Boniface gikk av til pause kom han inn og var med på å pynte ytterligere på resultatet i solskinnet på Aspmyra.

– Nei, det var en veldig fin aften i kveld. Det var til og med litt solskinn helt på tampen sånn for å avslutte med. Det var en fin opplevelse, slår han fast.

– Ingen tvil om hvem som var best

Espejord la på til 5-0 etter 52 minutter og fastsatte til slutt resultatet til 8-0 noen minutter før slutt.

– Det ble bare sånn når vi fikk den tidlige scoringa der. Vi fikk kampen inn i vårt spor og kunne bare mate på. Kjetil sa på siden av meg her at det var ingen tvil om hvem som var det beste laget. Vi kjørte bare på og da blir det etter hvert en del scoringer, sier han og understreker igjen betydningen av Hugo Vetlesens mål etter bare seks minutter.

– Det var veldig fint å få den så tidlig, for da kom vi oss inn i kampen og kunne skru på det trøkket vi ønsket. Vi var profesjonelle i kveld, sa Espejord etter seieren onsdag kveld.

Scoringene var Espejords første mål siden 22. mai da han scoret bort mot Haugesund i Eliteserien.

– Ville vært artig

Seieren mot Linfield sikrer Glimt spill i et europeisk gruppespill høsten 2022 uansett utfall i de øvrige kampene i kvalifiseringen. Nå er det kun opp til Glimt selv om det blir Champions League, Europa League eller Conference League til høsten.

– Det er hyggelig det, men jeg tenker ikke så mye på det. Vi vil vinne hver kamp som kommer, og det hadde vært artig å være en del av Champions League. Vi må jobbe med det vi kan og sørge for at vi spiller best mulig til enhver tid.

I den tredje kvalifiseringsrunden neste uke møter Glimt gamle kjente. Litauske Zalgiris Vilnius var på besøk på Aspmyra både i 2020 og i 2021 og nå kommer de tilbake. Etter at litauerne onsdag kveld sikret avansement med 3-0 sammenlagt over den svenske seriemesteren, Malmø er det klart at de blir Glimts siste hinder før play off i Europas jeveste turnering.

– Jeg har hørt at det er litt historie mellom lagene, så kommer jeg inn med et ferskt syn på det laget, så det kan jo bli trivelig, avslutter Espejord.

Annonse fra Eliteserien: