Tilbake på Stadio Olimpico: – Vi kommer ikke til å endre på noe.

Ola Solbakken gleder seg til å se 1700 Glimt-fans på tribunen i kveld.

Annonse:

Han sto over det motsatte oppgjøret hjemme i Bodø for en ukes tid siden. Da var Ola Solbakken slått ut med sykdom, men tre dager senere var han tilbake på banen i Eliteserien borte mot Sandefjord. Der vartet han opp med en lekker assist til Ulrik Saltnes' vinnermål mot slutten av kampen. 

Men det er nok ikke bare derfor Solbakken er en fryktet mann i Roma. Da lagene møttes i fjor høst scoret han tre av Glimts åtte mål mot Roma, ett av dem et skikkelig kremmerhus i den italienske hovedstaden. Nå er han og laget tilbake. 

– Det er godt å være her igjen. Vi hadde en god følelse sist, selv om det ble uavgjort. Vi gleder oss veldig og er spente. Det blir fullsatt nå, så jeg tror nok det blir sykt og en utrolig artig opplevelse, sier den lynkjappe trønderen. 

– Kommer som ett helt lag

I tillegg til rundt 70 tusen hjemmefans kommer det også til å strømme på med Glimt-supportere på bortefeltet på Stadio Olimpico. Sist gang var det rundt 1500 tilreisende supportere, mens det torsdag kveld er ventet opp mot 1700. 

– I tillegg kommer det enda flere Glimt-supportere, og det blir spennende å se hvor mye vi hører dem blant hjemmefansen.

At de helgule supporterne blir å høres er hevet over enhver tvil. Det har de bevist flere ganger før. Både i Roma, Glasgow og Alkmaar var det solid trøkk og oppmøte fra nord.

_DSC6877.jpg
Ola Solbakken strålte på Glimts siste trening før torsdagens kamp mot Roma. Foto: Kent Even Grundstad

– Vi har blitt bortskjemt med det. Egentlig i alle kamper, men særlig i Europa-kampene. Vi vet at vi kommer til å høre dem, men så får vi se hvor mye vi hører dem når det er fullsatt her. De er ekstremt viktige for oss. Det er også viktig å vise at vi kommer hit som ett lag. Vi kommer med en stor gjeng og representerer Bodø og Norge med så mange. Så det er utrolig viktig og artig at de er så mange og at de lager så god stemning. 

– Vi må ingenting

Glimt starter kampen med en 2-1-ledelse, som betyr at Roma må vinne kampen med to mål eller mer for å sikre seg avansement til semifinalen i UEFA Europa Conference League. Det er langt fra en umulig oppgave for verdensvante romere, men for Glimts del forandrer ikke utgangspunktet noen verdens ting. 

– Vi kommer ikke til å endre på noe. Det kan hende at de endrer noe. Vi husker at vi leda 1-0 til pause sist vi var her, og da var det pipekonsert. Vi skal ikke bry oss om resultat, men jo bedre vi er jo mer utålmodig blir de. 

For det er Roma som må vinne og tenke på resultat torsdag kveld.

– De må, vi må ingenting. Vi har vunnet uansett hvordan det går. Det er Glimt mot Roma og de ser på det som et hatoppgjør. Det hadde ikke vi trodd for ett eller to år siden. Vi er privilegerte og heldige som får være her, men så vet vi også at vi er gode nok til å sjokkere Roma nok en gang. 

_DSC4568.jpg
Ola Solbakken feirer 1-0-scoringen på Stadio Olimpico da lagene møttes i fjor høst. Foto: Kent Even Grundstad

Skal du på kampen? Les dette 

Romas politimester ønsker Bodø/Glimts supportere velkommen og ønsker alle sammen et hyggelig og trygt opphold i hovedstaden. 

Nå det gjelder kampen på torsdag vil det bli arrangert transport for alle supportere for å lede dem trygt og enkelt frem til Olympic stadion. Denne tjenesten blir tilgjengelig fra Piazzela Delle Canestre, der den offentlige shuttelbussen reiser fra. Avgangene vil starte klokken 17:00

I gatene utenfor stadion er det forbudt med følgende: 

  • Salg og besittelse av  mat og drikke på glass og/eller flaske
  • Det er strengt forbudt å gå i supportertog eller liknende 

Brudd på disse reglene vil bli slått ned på av politiet.

FK Bodø/Glimt ønsker alle norske supportere velkomne på kamp og vi gleder oss til å se dere. Vi oppfordrer alle til å opptre ansvarlig, vise forsiktighet og bruke sunn fornuft før, under og etter kampen mot Roma. 

Se også da Ola Solbakken gjestet podkasten 4-3-3 tidligere i vinter:

Slik så det ut bak kulissene da Glimt var i Roma i fjor høst: 

Annonse fra Eliteserien: