đŸŽ™ïž: Tilbake pĂ„ vinnersporet fĂžr Sandefjord-kampen

Etter et tÞft tap for Molde i midtuka avslutta Glimt forrige uke med tre deilige poeng pÄ hjemmebane. Her er alt du trenger Ä vite fÞr kampen mot Sandefjord.

Mens resten av lagene i Eliteserien tok en pust i bakken sist helg dundret toget fra BodĂž pĂ„ videre i den hjemlige ligaen. StabĂŠk stilte opp for den fremskyndede runde 12 kampen og det ble en helgul festkveld pĂ„ Aspmyra.

Glimt avgjorde kampen tidlig, og allerede etter drĂžye 30 minutter hadde nordlendingene scoret hele fire ganger. Lasse NordĂ„s, Sondre Brunstad Fet, Ulrik Saltnes og Erik Botheim sĂžrget for mĂ„lene som sikret Glimt en 4-0-ledelse til pause.

I andre omgang senket laget seg noe, og StabĂŠk scoret et nydelig mĂ„l. Sluttresultatet ble 4-1 og Glimt gjeninntok tabelltoppen med Ă©n kamp mer spilt enn Molde.

Opp som en bjĂžrn, ned som en skinnfell

PĂ„ onsdag mĂžter BodĂž/Glimt Sandefjord pĂ„ bortebane. Sandefjord har vĂŠrt gjennom en aldri sĂ„ liten berg- og dalbane den siste drĂžye uka. I runde 8 slo de medaljejagende Viking hele 3-0 pĂ„ hjemmebane i en fartsfyllt og underholdende fotballkamp. IfĂžlge kampoppsummeringen var det nĂŠrmest ett lag pĂ„ banen da Sandefjord sikret seg sesongens fĂžrste hjemmeseier.

I runden etter var det rett ned pĂ„ jorda igjen for Sandefjord som torsdag i forrige uke tapte 0-4 borte mot tabellnabo StrĂžmsgodset. Dermed ligger Sandefjord pĂ„ en forelĂžpig kvalifiseringsplass etter sine syv kamper sĂ„ langt denne sesongen.

Sandefjord har skaffet seg seks poeng, og begge seirene til hvalfangerne har kommet etter sterke prestasjoner. Vi har allerede nevnt 3-0-seieren mot Viking, og kan ogsĂ„ nevne at de blĂ„kledde slo TromsĂž 3-1 pĂ„ Alfheim i sin andre seriekamp.

Tidenes raskeste Glimt-mÄl

Sist de to lagene mĂžttes ble det scoret et lynraskt mĂ„l fra Sondre Brunstad Fet som bare brukte 17 sekunder pĂ„ Ă„ sette ballen i nota pĂ„ Aspmyra. Scoringen er den raskeste Glimt-scoringen i historien. Se scoringen i videovinduet nedenfor:

Kampen mellom lagene pĂ„ Aspmyra i fjor endte 2-1 til Glimt etter scoringer av nevnte Brunstad Fet og Ulrik Saltnes. Sistnevnte ble ogsĂ„ matchvinner i det motsatte oppgjĂžret tidligere pĂ„ sommeren.

Victor Boniface ga Glimt ledelsen fĂžr GussiĂ„s utliknet like etter pause. Det sĂ„ lenge ut til Ă„ gĂ„ mot poengdeling, men et snaut kvarter fĂžr slutt dukket Saltnes opp i boksen som sĂ„ mange andre ganger og sĂžrget for tre poeng og 2-1-seier for de helgule i jubelsesongen.

For statistikknerdene

Sandefjord og BodĂž/Glimt har mĂžtt hverandre Ă„tte ganger i Eliteserien tidligere (og en del ganger pĂ„ nivĂ„ to) og det er BodĂž/Glimt som har overtaket. Faktisk har bare Sandefjord vunnet Ă©n gang, og det skjedde i 2015 da de vant fortjent 3-1 etter Ă„ ha snudd en tidlig Glimt-ledelse ved Henrik Furebotn til sitt favĂžr.

Ellers har det meste handlet om BodĂž/Glimt nĂ„r de to lagene har mĂžttes i Eliteserien. FĂžrste gang var i 2009, da BodĂž/Glimt til slutt rykket ned. Kampen i Vestfold endte 1-1, mens returoppgjĂžret i BodĂž endte med en 1-0-seier til Glimt etter scoring av Alo BĂ€regrub.

I 2015 vant ogsĂ„ Glimt returoppgjĂžret 2-1 etter scoringer av Brede Moe og Henrik Furebotn. Det er de to eneste gangene Glimt har slĂ„tt Sandefjord i Eliteserien om vi ser bort fra 2020-sesongen. I 2018 endte begge kampene mellom lagene uavgjort 1-1.

Det er med andre ord ikke mye statistikk Ă„ hente fra disse oppgjĂžrene. Glimt har vunnet fire ganger, tre har endt uavgjort og Sandefjord har vunnet Ă©n. I Sandefjord stiller lagene helt likt statistisk sett med 1-2-1 pĂ„ fire oppgjĂžr. Det ender ogsĂ„ ofte 2-1 eller 1-1 nĂ„r disse to lagene mĂžtes. Glimt har scoret 11 ganger pĂ„ Ă„tte kamper, mens onsdagens hjemmelag har scoret ni mĂ„l.