To nye år med Pellegrino: – Har satt dype spor

Amahl Pellegrino har blitt en publikumshit på Aspmyra, og mandag kom den gledelige overraskelsen.

Annonse:

Sommeren 2021 kom Amahl Pellegrino til Bodø/Glimt, og knappe 16 måneder senere står han igjen med seriegull, seriesølv, cupsølv, Europa-eventyr og toppscorertittel i den helgule drakta. Endelig er ventetiden over. Nå vet vi hvor "Pelle" skal spille i 2023 og 2024. På venstrevingen til Glimt. 

– Det føles veldig godt! Jeg har følt meg ønsket her, helt siden dag én, forteller han. 

Siden sesongslutt har knapt telefonen hans stått stille og Glimts supportere har latt han merke at han er ønsket i byen. 

Se pressekonferansen her: 

– Jeg har fått så mange hyggelige meldinger. Det er lett å tenke at dette er det beste valget når man er så ønsket. 

Den lynraske drammenseren har blitt en kjempehit blant Glimt-fansen den tiden han har vært i Bodø, og har spilt seg inn i hjertet til alle som er glade i Glimt. I 2022 scoret han vanvittige 25 mål for Glimt i serien og ble den suverene toppscoreren i Eliteserien. I tillegg gjorde Pellegrino flere mål, avgjørende, i en lang og spennende Europa-sesong for de helgule. 

Som mange vet er det også en liten sjef hjemme i familien som har hatt en finger med i spillet. 

– Alle vet at det i alle fall er én i dette huset som stortrives i Bodø. Den neste yngste snakker ikke om annet og spør hver dag om når vi skal tilbake til Bodø. Vi trives hele gjengen, sier han. 

_DSC2025.jpg
Amahl Pellegrino ble årets toppscorer i Eliteserien med 25 scoringer. Foto: Kent Even Grundstad

– Føler meg privilegert

Pellegrino debuterte for Glimt med tre scoringer mot hans gamle lagkamerater, Kristiansund i fjor høst. Siden det har det hele vært som en drøm. Ja, faktisk har han fått oppfylt flere drømmer i Glimt-drakten. 

– Jeg føler meg veldig privilegert. Jeg er så heldig som har fått spille på et av tidenes beste fotballag i Norge. Flere barndomsdrømmer jeg har hatt har jeg fått oppleve i Glimt. Før jeg kom hit var det ikke mye å rope "hurra" for på Europa-fronten, men vi er ikke mett. Det er mye å spille for neste år, sier han. 

Og selv om flere drømmer er oppfylt har han fortsatt drømmer han bærer på.

 – Jeg skal drømme helt til jeg legger opp. Jeg drømmer enda om å debutere for det norske landslaget. Det er hårete ambisjoner, men jeg har såpass troa på meg selv. Det er også en av grunnene til at jeg valgte Glimt. Fotballen vi spiller her gir meg størst mulighet til å oppnå flere drømmer. 

Men noe utenlandsopphold ble det ikke denne gangen, i stedet valgte han å signere med Glimt. 

– Jeg var i Romania for å se hva de kunne tilby, men det var ingenting sportslig sett som ikke Glimt kunne tilby. 

Amahl Pellegrino har sørget for mange høydepunkt også i Europa denne sesongen. Som her da han ga Glimt ledelsen i Zürich i høst. Foto: Kent Even Grundstad
Amahl Pellegrino har sørget for mange høydepunkt også i Europa denne sesongen. Som her da han ga Glimt ledelsen i Zürich i høst. Foto: Kent Even Grundstad

Opplevd det verste og det beste

Nå ønsker han å fortsette Europa-eventyret som ble startet på tidlig i sommer. Etter en lang og intensiv kvalifisering og gruppespill endte Glimt som nummer tre i sin Europa League-gruppe og skal dermed ut i Play off i Conference League til vinteren. 

I tiden i Bodø har det ikke bare vært på banen det har vært kamper for Pellegrino. Også utenfor banen har det vært litt av en reise. 

–  Vi har fått oppleve både det verste og beste vi kunne i Bodø, sier han og forteller om da han og kona i fjor høst mistet et barn. I sommer kom derimot en gladnyhet og deres andre barn kom til verden. 

– Begge de gangene fikk vi så mye kjærlighet av Bodøs befolkning. Menneskene i Bodø er fantastiske og har satt dype spor i oss. Vi har følt oss hjemme fra dag én. 

På banen har det vært kjent at Pellegrino i 2022 spilte store deler av sesongen med smerter i beina. Likevel var han en viktig brikke i Kjetil Knutsens puslespill og var ved flere tilfeller den avgjørende tungen på vektskålen. Nå er han nyoperert, og kanskje får vi se enda kvikkere og målfarlig "Pelle" i gult på nyåret. 

– Jeg er frisk, men ikke rask helt enda, ler han og forteller at krykkene er kastet. 

Like etter sesongslutt la han seg under kniven for å være klar til oppkjøringen i januar. 

– Målet er å være hundre prosent klar når vi reiser til Spania i januar. Jeg er på behandling hver eneste dag og jobber for å komme meg på beina. 

_DSC4865.jpg
Amahl Pellegrino har landet i Bodø og er klar for to nye år langs vingen. Foto: Kent Even Grundstad

 

Annonse fra Eliteserien: