Tøff utfordring på bortebane

Det ble mye å juble for på søndag, nå venter en tøff bortekamp i Kristiansund. Her er alt du trenger å vite før kampen.

I jubelåret 2020 var den første serierunden den eneste runden der Glimt ikke ledet ligaen. Nå har de helgule ligget på toppen av Eliteserie-tabellen sammenhengende siden andre serierunde i fjor og reiser til Kristiansund som serieleder.

At Glimt var serieleder etter fjorårets møte med Kristiansund regner nok de fleste som en selvfølge, men ikke alle husker at også i 2019 ledet Glimt serien etter bortemøtet med Kristiansund i august. Det er med andre ord en stadion Glimt har gode opplevelser fra, Kristiansund Stadion.

Men det er ingen enkel oppgave. Både i fjor og i 2019 ble det en knapp ettmålsseier for de helgule. Vi kommer tilbake til tidligere resultater lenger ned i teksten.

Best i nord

Bodø/Glimt åpnet sesongen med seier, noe de helgule har gjort hvert år siden 2015. I den første runden var det Tromsø som var på besøk og de to nordnorske gigantene gjorde opp seg imellom. Årets første "Slaget om Nord-Norge" endte i en oppskriftsmessig 3-0-seier for den regjerende seriemesteren.

Allerede etter åtte minutter dukket Erik Botheim opp og presenterte seg for sitt nye publikum. På et nydelig innlegg fra Alfons Sampsted kjempet unggutten seg løs og stanget Glimt i ledelsen med et nydelig hodestøt. Ballen snek seg helt nede i keeperens høyre hjørne.

Ulrik Saltnes leverte et imponerende antall målpoeng i fjor og startet ikke årets sesong noe dårligere. Fire minutter etter Botheims første Glimt-mål dukket børnnøyværingen opp med sitt første for sesongen etter nydelig spill. Et selvmål på tampen av kampen sikret Glimt tre mål og tre poeng i årets første kamp. Dermed er Glimt-toget i rute og reiser til Kristiansund som serieleder.

Tøff start på sesongen

Kristiansund har ingen enkel start på årets Eliteserie. I sine to første kamper møter laget fra Bacalao-byen både regjerende seriemester og fjorårets sølvvinner. Som om ikke det var nok venter fjorårets bronsevinner, Vålerenga i runde 3.

Borte ifylkesderbyet mot Molde i den første kampen ble vertene noen nummer for store for KBK. Moldenserne vant kampen komfortabelt 2-0 og virket å ha få problemer med å ta årets første seier.

KBK har imponert de siste sesongene siden opprykket til Eliteserien i 2016, og har på sine fire første sesonger på øverste nivå nærmest hatt fremgang hvert eneste år. De debuterte med en 7. plass i 2017 og fulgte opp med 5. plass (2018), 6. plass (2019) og 5. plass (2020).

Kristiansund har mistet storscorer Amahl Pellegrino før årets sesong, i tillegg til at Sondre Sørli har reist til Bodø.

For statistikknerder

Bodø/Glimt har et usedvanlig godt tak på Kristiansund. Til tross for at KBK hvert år leverer gode resultater, særlig på hjemmebane har aldri de blå maktet å slå Bodø/Glimt i seriespill. De siste tre sesongene har lagene spilt på samme nivå og Glimt har vunnet hele fem av seks oppgjør. Den siste kampen endte 1-1 på Kristiansund Stadion i 2018.

I tillegg til seks oppgjør (5-1-0, i Glimts favør) har også lagene møttes to ganger i daværende Adecooligaen i 2013. Der gikk Bodø/Glimt seirende ut av begge oppgjørene.

Med unntak av kampene på Aspmyra i 2018 og 2019 (begge 3-0) har kampene mellom de to lagene vært jevnspilte. Vi husker alle at det var Marius Lodes suser som måtte til for å skille lagene på Aspmyra i fjor (se video nedenfor), mens en sen scoring fra Kasper Junker sikret Glimt alle poengene i bortekampen.

Glimt vant kampen 3-2 etter en høyinteressant kamp. Først ga nevnte Pellegrino hjemmelaget ledelsen tidlig i kampen før Vegard Leikvoll Moberg først scoret og deretter skaffet Glimt straffe. Den satt Junker i mål og gjestene hadde snudd kampen. KBK utliknet derimot på et hjørnespark i den andre omgangen. Kasper Junker strakk seg så lang han var på et innlegg fra Alfons Sampsted i kampens siste spilleminutt. Dansken traff ballen og ballen landet i mål. Se høydepunktene fra fjorårets oppgjør i videovinduet nedenfor.

I 2019 var det også et jevnt resultat. Håkon Evjen ga Glimt ledelsen etter bare 15 minuntter før Jens Petter Hauge doblet ledelsen cirka 15 minutter før slutt. KBK reduserte noen minutter senere, men til ingen nytte.

Det er som nevnt statistisk sett overlegenhet fra Bodø/Glimts side i oppgjørene mot KBK, selv om kampene stort sett er jevnspilte. Inkludert kamper på nivå 2 har altså Glimt vunnet 7 av 8 oppgjør mot KBK.

Målforskjellen mellom de to lagene lyder 18-7 i Glimts favør, 8-5 i Kristiansund og 10-2 i Bodø.

Det går mot nok et tett og jevnt oppgjør mellom de to lagene når Glimt reiser til Kristiansund på onsdag. Kampstart er 18:00 og kampen kan sees på Discovery + eller lyttes til på NRK Sport.