Publikum på Aspmyra tar bølgen for miljøet under kampen mot Strømsgodset.

Tokt til sørvestlandet

Bodø/Glimt har ikke reist tomhendt hjem mer enn én gang fra bortekamp i år, men det kan bli tøft mot Viking. Her er alt du trenger å vite før kampen!

Annonse:

Norsk fotball ruller endelig igjen etter en lengre fotballferie, og Bodø/Glimt fikk en knallstart når sesongen startet opp igjen. 

Årets store positive overraskelse i norsk fotball hadde ingen problemer mot Godset, som kanskje har skuffet mange. En scoring av Håkon Evjen og ett selvmål sørget for en deilig 2-0-seier til de helgule. 

Også søndagens motstander fikk en fin start på sommeren da de gjestet Lillestrøm forrige serierunde og vant 2-0 på Åråsen. Det er med andre ord to lag i storform som barker sammen på Viking stadion i helgen. 

En kamp i beina

Bodø/Glimt rota seg ut av cupen i andre runde, og har dermed hatt spillefri denne uken. Viking har 90 minutter krigefotball mot erkerival Sandnes Ulf i beina fra onsdag og det er derfor nærliggende å tro at Glimt-spillerne er lettere og raskere i beina enn de marineblå fra Stavanger. 

I Stavanger har det ikke vært lett å spille mot Viking i år heller. Faktisk har ingen lag reist hjem med tre poeng fra oljebyen i årets eliteserie. Nærmest har Vålerenga vært som fikk med seg ett poeng tilbake til hovedstaden etter møtet med Viking. Ellers har ikke sesongen vært allverden for siddissene, men vi skal huske på at de er nyopprykket og har sånn sett overrasket positivt i år. 

Viking befinner seg tre poeng bak Glimt med 17 poeng og kan klatre opp i ryggen på de helgule, men må vinne 4-0 for å passere på søndag. Viking står med fem seire og tre tap etter 10 spilte kamper. Tre av de fem seirene kom i sesongens tre første kamper, mens de to siste har kommet i løpet av de tre siste rundene. 

Evjen-magi og borteseire

Bodø/Glimt har vunnet seks kamper og ligger foreløpig på tredjeplass, med to kamper færre spilt enn serieleder Molde. Hvis vi ser på bortestatistikken til Glimt i år viser den 2-1-1 etter fire bortekamper. I begge seirene har Håkon Evjen avgjort på overtid. Hvem glemmer vel suseren etter 90 min mot Mjøndalen i andre serierunde? Og for ikke å snakke om da han fintet hele TIL-forsvaret og sendte bortefeltet på Alfheim til himmels godt inn i overtiden 16. mai! 

Håkon Evjen er også på alles lepper etter forrige serierunde hvor han spilte ball i hatt med Godset flere ganger og noterte seg for én scoring og ett innlegg som resulterte i at en godsetspiller spilte ballen i eget nett. 

Glimt har fått en forrykende start på sesongen og lukter både på andre- og førsteplass når sesongens 11. kamp skal spilles. Hvem stikker av med poengene i Stavanger? 


For statistikknerdene

Bodø/Glimt og Viking har møttes mange ganger på øverste nivå i norsk fotball, og ett oppgjør som nok mange i Bodø husker er da Viking ble lurt av Karlsen i 2014. Anders Karlsen scoret nemlig to mål i Stavanger og sørget for at Glimt vant kampen 3-2 som nyopprykket. 

Også i 2003 vant Glimt mot Viking på bortebane. Frode Olsen (keeper) scoret selvmål og Olav Råstad sørget for at alle poengene ble med til Bodø. 

Vi må også nevne kvartfinalen i cupen i 1975 i samme åndedrag.

Ellers har ikke Glimt en særlig imponerende statistikk mot Viking. Totalt har lagene møttes 44 ganger og Viking har vunnet halvparten. 11 har endt med Glimt-seier og 11 har endt uavgjort og i Stavanger er statstikken enda verre. 

Faktisk har bare Glimt vunnet de to nevnte kampene i Stavanger. 14 ganger har de gule reist hjem uten poeng, og seks ganger har det endt uavgjort. 

Annonse fra Eliteserien: