Ulrik Saltnes i kampen mot Sarpsborg 08 i 2019.

Topp mot bunn

Det er to lag med vidt forskjellig utgangspunkt som møtes på Aspmyra på søndag. Bodø/Glimt ligger helt i toppen med full pott. Sarpsborg 08, ja, de lever foreløpig opp til navnet. Helt sist med null (åtte) pott(er rømme).

Annonse:

Det betyr derimot ikke at det blir en enkel kamp for Glimt, for Sarpsborg var ett av fire lag de helgule ikke maktet å slå i fjor. Faktisk stoppet nettopp Sarpsborg 08 Glimts seiersrekke i tilsvarende runde i fjor. Glimt var ubeseiret, med tre seire på rad da Sarpsborg 08s lyslugg, Salvesen sørget for 1-1 i påskekampen på Aspmyra. I motsatt oppgjør var det Glimts lyslugg, Saltnes som sørget for ett poeng da han stanget inn et mål på corner i siste halvdel av andre omgang. 

I tillegg kommer kampene tett som hagl og Glimt har til nå startet med de samme 11 i tre kamper på 12 dager. Men vi vet at de som slipper til av Kjetil Knutsen kommer til å gi alt. 

Festfotball og målkalas

Det er uansett, som nevnt, to lag med forskjellig utgangspunkt som møtes i sommersola på Aspmyra på søndag. 

Så lang i år har Glimt scoret 13 mål på tre kamper, og de helgule kommer rett fra en helt vanvittig snuoperasjon mot RBK på torsdag. For første gang siden 2008, og for tredje gang i klubbens historie reiste Glimt hjem fra Lerkendal med tre poeng denne uken. Det var litt av en godbit da Kasper Junker og Ola Solbakken nærmest på egenhånd snudde kampen helt på slutten. Dermed var Glimts tredje seier i Eliteserien i år et faktum. Fra før var cupfinalistene fra i fjor, Viking og Haugesund slått henholdsvis 4-2 og 6-1 av de helgule. 

Tippet i toppen, men så langt den store floppen

Sarpsborg 08 er et godt lag, men har ikke klart å innfri til forventningene. Og de har vært ganske store for særpingene. Flere eksperter har tippet S08 til å være blant de seks øverste på tabellen, og enkelte har snakket om medalje til Østfold.

Likevel har det ikke gått helt som man hadde håpet ved Glommas bredder. S08 har tapt hjemme for Vålerenga og Strømsgodset (nå på torsdag) og borte for Mjøndalen. Dermed ligger de helt sist på tabellen med null poeng.  

For statistikknerdene

Bodø/Glimt har hatt et helt ålreit tak på Sarpsborg de siste årene. Hjemme på Aspmyra har  to av de tre siste kampene endt med hjemmeseier, mens de fire siste bortekampene har endt uten tap for de helgule (tre uavgjort og én seier). 

I 2016 kom Sarpsborgs siste seier i Bodø da de vant 2-0 i sesongens første oppgjør mellom lagene. Glimt stakk derimot av med seieren i Sarpsborg og to uker senere fikk de sin endelige revansje da lagene møttes i kvartfinalen i cupen. Cupkampen endte i 4-0-seier til Bodø/Glimt. 

Glimt og Sarpsborg har møttes fem ganger i Bodø i Eliteserien. Jevnere enn dette blir det ikke. To seire til Glimt, to seire til S08. Én uavgjort. Målforskjellen er 10-9. Det er med andre ord duket for et jevnt, og forhåpentligvis fartsfylt oppgjør på Aspmyra i dag.

Kampen kan du se på Fram Kino. Billetter finner du her.

Annonse fra Eliteserien: