Ørjan Berg fungerte som kaptein under treningskampen mot Aalesund.

Topp mot bunn-oppgjør

Det er et virkelig topp mot bunn-oppgjør når Bodø/Glimt og Aalesund møtes på søndag.Glimt topper tabellen med full pott, mens AaFK ligger sist uten en eneste seier.

Annonse:

Men det betyr ikke at det blir en enkel sak for Glimt i jugendbyen. Faktisk har aldri Bodø/Glimt slått Aalesund etter at “nye” Color Line stadion åpnet i 2005, mer om det i avsnittet om statistikk. 

AaFK startet sesongen på den verst tenkelige måten. Comebacket i Eliteserien skulle feires med rivalene fra Molde på besøk. Det endte i et begredelig 1-4-tap for tangotrøyene, før de runden etter igjen måtte gi tapt for en fylkes-rival. KBK har tatt over Aalesunds plass som det nest beste laget fra Møre og Romsdal i den øverste divisjonen, og det fikk de oransje erfare da de tapte hele 2-7 borte mot Kristiansund i andre serierunde. 

Ellers har Aalesund spilt uavgjort mot Brann (2-2), Godset (1-1) og Vålerenga (2-2), og tapt for Mjøndalen hjemme på Color Line. Det gir totalt tre poeng og en foreløpig sisteplass i Eliteserien. 

Har tangert klubbrekorden

I 2015 starter Bodø/Glimt sesongen på grusomt vis, men midt i sesongen startet moroa. Vålerenga, Rosenborg, Molde, Mjøndalen, Aalesund og Start ble etter tur og orden slått og plutselig satte Glimt ny klubbrekord i antall seire på rad i den øverste divisjonen. Nå har de gjort det igjen. 

Viking, Haugesund, Rosenborg, Sarpsborg 08, Odd og Brann har alle blitt slått av lokomotivet fra Bodø så langt denne sesongen. Dermed står Glimt med 18 poeng på sesongens første seks kamper. Det er bare Rosenborg som kan matche en slik sesongstart, da de klarte 7 seire på de 7 første i 2003. 

Glimt topper med det tabellen to poeng før Molde. Molde spiller derimot kamp allerede på lørdag og kan derfor, med seier ligge foran Glimt på tabellen før kampen i ålebyen. 

For statistikknerdene

Bodø/Glimt og Aalesund har møttes 14 ganger i Eliteserien. Søndagens hjemmelag har vunnet seks av oppgjørene, mens Glimt har vunnet fire. De resterende fire har altså endt uavgjort. 

I Ålesund har Glimt bare vunnet én gang, og det skjedde så langt tilbake som til 2003. Da vant de helgule 2-0 etter scoringer av Runar Berg og Stig Johansen. Den kampen ble spilt på gamle Kråmyra stadion, og det betyr at Glimt aldri har slått Aalesund på Color Line stadion. De siste fem kampene har endt med fire seire til AaFK (2016, 2015, 2014 og 2008), mens det i 2009 endte uavgjort da Johans Lædra Bjørdal scoret begge målene i kampen, som forøvrig endte 1-1. 

Annonse fra Eliteserien: