"Bodø/Glimt mot Viking på Aspmyra ... zZzZzz", sa ingen

Annonse:

Etter nesten to uker pause er det endelig duket for seriespill i Eliteserien igjen. På Aspmyra barker ligaens to topplasseringer sammen i et intenst toppoppgjør.

At det blir intenst er jo umulig å vite på forhånd, men akkurat når det er snakk om disse to lagene kan vi nærmest garantere det. For du verden for noen oppgjør Glimt og Viking har gitt og det siste halvet året.

Ja, med unntak av den dørgende kjedelige treningskampen i Spania i januar der Lasse Nordås' straffescoring ble det eneste som kunne skille lagene.

I skrivende stund er det solgt godt over 6200 billetter til kampen, så det kommer til å bli en skikkelig fotballfest, uansett.

Seiersherre i nord

Bodø/Glimt har bygget videre på den gode seriestarten, og har ikke avgitt poeng så langt i mai måned. Både Rosenborg og Odd har måtte reise hjem fra Bodø poengløse, og på tøffe bortebaner som Åråsen og nå senest Romsaa Arena stod Glimt igjen med tre poeng.

16. mai var altså sist det ble spilt Eliteserie-fotball her til lands. Glimt reiste til Tromsø for å nok en gang bevise at det er de helgule som har overtaket i den interne nordnorske

Det ble publikumsrekord og tre poeng i forrige hjemmekamp. Foto: Kent Even Grundstad

duellen. Det gjorde de også med glans.

For selv om TIL tok ledelsen tidlig, og reduserte til 2-3 i andre omgang var det aldri noen tvil om at Glimt var det beste laget i Nord-Norge også denne festdagen.

Seieren i Tromsø gjør også at Glimt kun har avgitt poeng ved ett tilfelle i år, og stadig ikke har tapt en fotballkamp i sesongen 2023. Glimt topper tabellen med 22 poeng, åtte poeng foran andreplassen fra Stavanger.

Snikende serietoer

Viking tapte serieåpningen sin på Lerkendal, men har siden det gradvis kjempet seg tilbake. Faktisk har ikke sidisene tapt en kamp siden seriestarten 10. april. Kun Sarpsborg og Bodø/Glimt har gått like lenge uten å tape i Eliteserien i år.

Viking har ikke vært av lagene som har utmerket seg helt i toppen innledningsvis, men har kommet litt snikende oppover på tabellen. Etter at flere av lagene rundt på tabellen fikk det tøft 16. mai har rogalendingene inntatt andreplassen på tabellen, med sine 14 poeng.

De mørkeblå har spilt én kamp mindre enn Bodø/Glimt, og kan dermed med seier både på Aspmyra og i hengekampen være bare to poeng bak serielederen. Det er med andre ord mye å spille om for Viking.

Men det kunne vært annerledes, for til pause i Stavanger 16. mai hadde de et litt annet utgangspunkt. Bunnsolide Odd var på besøk, og ledet komfortabelt 2-0 ved halvtid. 2-0 er jo en farlig ledelse, men ikke når man knapt slipper inn mål, slik som Odd.

Men dette Viking-laget elsker å spille slike spennende kamper. Og da dommeren blåste av kampen 45 minutter senere hadde de alle tre poengene og en 3-2-seier i lomma.

Garantert målfest

De to siste oppgjørene mellom disse to lagene på Aspmyra har virkelig bydd på fotballfest, tvister og alt man elsker i fotballen. Vi tar det første først;

Glimt var på jakt etter medalje på Aspmyra, og trengte bare å ta tre poeng mot et Viking-lag i fritt fall.Et Viking-lag som var svært nære å stikke alvorlige kjepper i hjulene for et medaljejagende Bodø/Glimt på vårt eget gress.

Kjetil Knutsen kunne strekke hendene høyt over hodet etter 5-4-seieren mot Viking i fjor. Foto: Kent Even Grundstad

Gjestene hadde i bunn og grunn ingenting å spille for på Aspmyra i den 29. serierunden i 2022. Likevel tvang de Glimt helt ned i kjelleren på jakt etter tre poeng. La oss gå litt gjennom hva som faktisk skjedde.

5 minutter: Amahl Pellegrino gir Glimt ledelsen 1-0

13 minutter: Karlsbakk utlikner for Viking. 1-1

22 minutter: Hugo Vetlesen tar tilbake ledelsen for Glimt. 2-1

34 minutter: Løkberg utlikner. 2-2

55 minutter: Kabran gir Viking ledelsen. 2-3

67 minutter: Kabran øker for Viking. 2-4

71 minutter: Espejord reduserer. 3-4

79 minutter: Grønbæk utlikner. 4-4

83. minutter: Ola Solbakken får ballen på høyre side av banen. I stedet for å slå inn i feltet legger han ballen tilbake til Hugo Vetlesen. Vetlesen ser en åpning i feltet og fra hjørnet av 16-meteren lader han innleggslegga. Et nærmest fullsatt Aspmyra reiser seg fra stolene i det ballen skyter retning Viking-målet. Innlegget ble ikke så presist som planlagt, men har likevel en lekker retning mot det lengste hjørnet. I slow motion fyker ballen over keeper og lander i nettet. Aspmyra eksploderer. 5-4!

Gjenopplev dramaet mot Viking her, med kommentarer fra Høibråten, Pellegrino og Vetlesen (får du ikke opp videovinduet? Klikk her):

Bare noen måneder senere møttes lagene igjen til obligatorisk fotballkamp på Aspmyra. Nå var det en semifinale i cupen på spill, og nok en gang ble det en ellevill opphenting fra de helgule.

Viking startet nemlig best og ledet 2-0 til pause, før Espejord fikset reduseringen i starten av andre omgang. Men Viking hadde et ess i ermet.

Tidligere Glimt-spiller Lars-Jørgen Salvesen dukket nemlig opp like etterpå og økte ledelsen til 3-1 for bortelaget. Glimt måtte vente til det gjensto tjue minutter av oppgjøret før opphentingen virkelig skøyt fart.

Nino Zugelj scoret to ganger etter sitt innhopp og plutselig var lagene like langt. Runar Espejord og Amahl Pellegrino avsluttet deretter ballet og sørget for 5-3-seier for Glimt.

Blir det nok et drama når de to lagene møtes på Aspmyra til toppkamp?