Toppkamp på søndag: – En gul vegg som heier på oss er det vi trenger

Hugo Vetlesen er klar for å møte serielederne

Annonse:

Finaletapet mot Molde har de lagt bak seg. Nå er det serieleder Lillestrøm som venter for den regjerende seriemesteren på hjemmebane. Hugo Vetlesen innrømmer at tapet mot Molde satt dypt i. 

– Vi er veldig revansjelystne. Det var tungt å tape finalen, men det gir oss en gnist til å jobbe enda hardere og tøffere for at vi skal ha en god kamp på søndag, sier han to dager før kamp. 

Vetlesen har fått en god start på sesongen for Glimt og står med to scoringer i 5-1-seieren mot Vålerenga. Han har også mål mot både Roma og Celtic i Europa, og hjemme på Aspmyra har Glimt en utrolig statistikk. 

Det er nemlig 20 kamper siden sist Glimt tapte på Aspmyra, og Aspmyra har igjen blitt et aldri så lite fort. 

– Målet vårt er å prestere så godt som overhodet mulig både på hjemme og bortebane, men det er klart at det er en fordel at vi har det lille fortet vårt – Aspmyra.

– Publikum betyr mye

Og en av grunnene til at Glimt nå har tatt poeng i 59 av de siste 62 kampene på Aspmyra er det fantastiske publikumet. De siste kampene har det nærmest vært fullsatt på "myra" og folk har funnet veien til stadion igjen, etter en lang periode med pandemi. 

supportere UECL borte mot AZ Alkmaar Glimt..JPG
Det har vært solid oppmøte på Glimts kamper både hjemme og borte i år. Her fra Alkmaar. Foto: Håkon Kjøllmoen

– Det betyr veldig mye å få den elektriske stemningen på Aspmyra. Den har vært der på europakampene og cupkampene så får vi håpe at det også baller på seg i seriekampene som kommer nå, sier han.

I skrivende stund har vi passert godt over 4200 billetter mot LSK, men det er fortsatt plass til flere som vil se Glimt reise kjerringa igjen. 

– Det er ekstremt viktig for oss, og jeg håper vi klarer å levere.

Imponert over "fugla"

Lillestrøm leder Eliteserien og har funnet fire av sine fem spilte seriekamper i år. De ligger seks poeng foran Glimt, med én kamp mer spilt. Det har også Vetlesen fått med seg. 

– Jeg har vært imponert over Lillestrøm og stegene de har tatt etter cupkampen mot oss sist. De har sett ut som et godt lag, så vi må prestere fra første stund og da er vi avhengig av de på tribunen, jo flere, jo bedre. En gul vegg som heier på laget er noe vi trenger, forteller han. 

Runar Espejord gratuleres av Brice Wembangomo og Gaute Vetti etter scoring mot Lillestrøm i kvartfinalen i NM 2021 på Aspmyra mars 2022.jpg
Glimt slo Lillestrøm 4-1 tidligere i år. Foto: Håkon Kjøllmoen

I mars tapte LSK 1-4 på Aspmyra i kvartfinalen i cupen. Da var Glimt suverene, men den unge østlendingen tror det blir en annen kamp på søndag. 

– De har mer selvtillit og har fått gode resultatet så vi må være klar på at de kommer til å komme som en bedre utgave enn sist. All respekt på måten det jobbes på i Lillestrøm. Vi må ha gnisten og energien som må til for at kampen skal ende i vår favør, sier han og oppfordrer igjen bodøværingene til å finne frem stilongsen og topplua på søndag. 

– Kjøp billett og hei på oss! 

Se hele praten med Hugo Vetlesen her: 

Annonse fra Eliteserien: