Toppoppgjør i Molde

For en fotballkamp vi har i vente i midtuka. Her er alt du trenger å vite før Molde-kampen.

Annonse:

På onsdag smeller det virkelig i Eliteserien. Tabelleneren mot tabelltoeren. Fjorårets gullag mot fjorårets sølvlag. 2019s sølvlag mot 2019s gullag. Norges to beste fotballag de siste snaue tre årene barker sammen i det mange omtaler som en tidlig seriefinale. 

Sannheten at jo at dette på ingen måte er en seriefinale. Alt kan fortsatt skje i toppen av tabellen, men det er likevel en uhyre viktig kamp om den øverste plassen i ligaen. Dessuten har de helgule nok å revansjere på Aker stadion onsdag. 

Først og fremst vil nok klubben slå tilbake etter at det ble en tung og tøff kamp i Drammen på søndag. Glimt startet best og tok en tidlig ledelse, men Godset tok etter hvert mer over kampen og fikk sin fortjente utlikning. 

Resultatet var isolert sett sterkt, men mange av de involverte vil nok være skuffet over søndagens prestasjon. 

Lang rekke uten tap 

Tross en skuffende prestasjon mot Godset, har Bodø/Glimt resultatlista på sin side før toppkampen. Glimt har nemlig ikke tapt en kamp i Eliteserien siden juni, da de gikk av banen i Sandefjord med 0-1 på måltavla. Inkluderer du Europa-cup og Norgesmesterskapet har ikke Glimt tapt en fotballkamp på 16 forsøk. Det er sterke resultater og har ført Glimt tilbake på tabelltopp. 


Det var nemlig onsdagens motstander som lenge så ut til å dra i fra i toppen av tabellen i sommer, men nåde dem som avskriver Kjetil Knutsens Bodø/Glimt. De helgule har levert prestasjoner og resultater på løpende bånd og kapret tilbake tronen i Eliteserien, samtidig som de har herjet i UEFA Europa Conference League. 

Likevel er det nok mange som setter spørsmålstegn ved Bodø/Glimt foran toppkampen i Rosenes by. Hvem skal erstatte Patrick Berg, som gikk av med skade mot Strømsgodset? Hva om hele midtbanen må byttes ut før en av høstens viktigste kamper? Kjetil Knutsen har nok planen klar, og nåde dem som avskriver Bodø/Glimt. 

Revansjesugne Glimt-gutter

I fjor sablet Glimt over de aller fleste i Eliteserien og sikret seg sitt aller første seriegull i Eliteserien. Mot alle odds. I år har laget fortsatt utviklingen og resultatene har kommet. At Glimt er i toppen av norsk fotball for tredje året på rad er hinsides all fornuft, men det er sannheten. 

Sammen med Glimt i toppen alle disse årene har også onsdagens motstander vært. Da Glimt startet medaljefangsten med sølv i 2019 var det nettopp Molde som ble seriemester. Og da Glimt trollbandt hele den norske fotballverdenen i 2020 var det nettopp Molde som ble nummer to. 

Nå kjemper de to om gullet igjen, tett etterfulgt at både Rosenborg, Viking og Kristiansund som garantert har noe de ville sagt i gullkampen. 

Men statistikken er de Molde som vinner. For det er moldenserne som har vunnet de siste to kampene mellom lagene. I sommer slo Molde Glimt 2-0 på Aspmyra etter en kjedelig fotballkamp. Molde var smarte og dyktige og lå dypt i banen. De angrep når muligheten kom, og det gjorde de godt. 


I fjor høst var Molde det eneste laget som maktet å slå Bodø/Glimt.

De vant 4-2 i en fartsfylt fotballkamp på Aker stadion, til tross for at Glimt var mer enn nok på høyde med Molde-laget. De helgule slet også med en del skader og karantener i denne kampen. 

For statistikknerdene

De siste to sesongene har Eliteserie-gullet stått mellom disse to lagene. I 2019 sikret Molde sitt foreløpig siste gull 14 poeng foran overraskelseslaget, Bodø/Glimt som mista dampen litt på tampen av sesongen. Men året etter var det revansjens tid for de helgule fra Nordland som sikret sitt første seriegull på overlegent vis da 19 poeng skilte de to lagene på første- og andreplass. 

Men de to siste årene er historie og på onsdag stiller altså lagene nærmest helt jevnt når de igjen står ansikt til ansikt på Aker stadion. Ett poeng skiller Glimt fra Molde.


Totalt sett er det Molde som har overtaket når de to lagene har møttes i Eliteserien, men det er på det berømte håret. 22 ganger på 46 oppgjør har Molde vunnet, mens Glimt har vunnet 20. Jevnere kan det nesten ikke bli. Men det hører med andre ord til sjeldenhetene at lagene deler poengene når de møtes. Det har bare skjedd fem ganger, sist i 2014 da det endte 1-1 på Aspmyra. 


På Aker stadion har Glimt tapt 4-2 de to siste gangen, men vant både i 2018 og i 2015. Det er med andre ord to utrolig jevne lag som møtes på torsdag. Både historisk, statistisk og tabellmessig. Et bedre utgangspunkt for et toppoppgjør går nesten ikke an å få. 

Bodø/Glimt har det ørlille overtaket på hjemmebane mot Molde med 11 seire på 24 forsøk. Fire ganger har det endt med poengdeling, mens Molde har tatt med seg alle poengene til Møre og Romsdal ni ganger, senest i 2018 da Erling Braut Haaland sikret en viktig 1-0-seier. 

Annonse fra Eliteserien: