Tounekti jakter flere spilleminutter

Sebastian Tounekti håper på flere slike scener i 2021

Annonse:

Til tross for en litt turbulent overgang fra Tromsdalen til Bodø/Glimt på våren i fjor, ble 2020 et fantastisk år for Sebastian Tounekti. Unggutten var ønsket av både Glimt og Tromsø, og da valget falt på de helgule var bordet dekket for en ellevill sesong. 

Tounekti kom til Glimt som en ung og lovende ving og hadde hard konkurranse om plassen på høyre kant. Jens Petter Hauge gjorde tidlig plassen til sin, og da han reiste for å fortsette karrieren i AC Milan ble plassen overtatt av Ola Solbakken. 

– Det er vanskelig å ... det var et stort år for min del også, sier Tounekti og drar litt på ordene. 

– Til tross for at det ikke ble så mange minutter som jeg håpa på, så fikk jeg være med på et helt fantastisk år hvor jeg fikk lære av spillere som Philip Zinckernagel som var helt ekstrem i fjor. Jeg fikk være med til Italia og trente på San Siro. Det var en drøm for en 18-åring å få oppleve et sånt år. Men det er jo sånn at jeg skulle ønske jeg fikk spille litt mer, sier han og påpeker at han har stor forståelse for at det var vanskelig for Kjetil Knutsen å benke Zinckernagel og Hauge. 

– Får jeg spille kamper skal jeg score mål

Etter nok et år med en veldig lang sesongoppkjøring sparkes endelig Eliteserien i gang denne helga. I likhet med sine lagkamerater har Tounekti fått trent hardt og godt denne vinteren. 

Tounekti i full fart i Europa-kvalikken mot Kauno Zalgiris. Foto: Kent Even Grunstad
Tounekti i full fart i Europa-kvalikken mot Kauno Zalgiris. Foto: Kent Even Grunstad

– Jeg er klar for seriestart. Jeg har trent lenge og godt. Den lange sesongoppkjøringa betyr mye trening over lengre tid. Men vi hadde en fin tid i Spania og har fått spilt noen kamper også. Jeg tror alle er klare for at ligaen skal starte, sier han. 

Et utrolig 2020 er historie, og Tounekti jakter nå på nye opplevelser i Glimt-trøya, og satser på å være enda mer på banen i år. 

– Jeg snakka litt med Kjetil og sammen har vi satt opp noen mål for sesongen. Kjetil sier at jeg er en spiller som har mange mål i meg, og det er jo en bra egenskap for en 18-åring. Jeg er veldig klar for det, og vet at om jeg får spille kamper så vil jeg også score mål.

Litt av hva som bor i unggutten fikk vi se forrige sesong. Han scorte både i Europa-kvalifiseringen mot Kauno Zalgiris og borte mot serietoer Molde i Eliteserien. 

Tounekti som spiss?

Men det blir beintøft å få spilletid i år også, for selv om både Hauge og Zinckernagel er borte ser Tounekti fortsatt konkurranse om plassene. 

– Vi har mange spillere som presterer på et høyt nivå. Blant annet har Ola Solbakken tatt enorme steg, og Sondre Sørli er en fantastisk spiller. På topp er Erik Botheim, som er en fin spiss. Det blir vanskelig, men skal man være Glimt-spiller må det være vanskelig å spille seg inn i laget, sier tromsøværingen. 

– Du kom inn som spiss i treningskampen mot Brann, er det en possisjon du kunne tenke deg å spille?

– Tjaaa, sier han og drar på ordene. Jeg trives best på kanten, men jeg kan bekle den rollen også. Jeg trenger minutter på banen, så så lenge jeg får spille skal jeg prestere. Planen min er å spille så mye som mulig i 2021, og om det betyr at jeg må spille spiss eller starte på benken og få noen minutter her og der så får det bare skje, avslutter han. 

I videointervjuet nedenfor snakker Tounekti om landslagsoppholdet i vinter og om ambisjonene for sesongen 2021. 

Annonse fra Eliteserien: