Tre poeng på tøff bortebane: – Gledelig å se

Bodø/Glimt tok tre meget sterke poeng i Sandefjord.

Annonse:

Det er ikke hvert år Glimt reiser hjem med tre poeng fra hvalfangerbyen i gamle Vestfold. Det er alltid tette og tøffe kamper mellom de to lagene, og søndagens kamp var intet unntak. 

Men Glimt sikret seg likevel tre verdifulle poeng i finværet. I første omgang sørget Victor Boniface for at Glimt gikk til pause med ledelse 1-0 etter en nydelig scoring, før Ulrik Saltnes avgjorde kampen til 2-1 i den andre omgangen. 

Dermed tar de helgule med seg tre deilige poeng i bagasjen hjem til Bodø. Selv om laget reiser rett til Roma. 

– Vanvittig deilig

Marius Høibråten kjempet heroisk i de bakre rekkene for å hindre Sandefjord i å få med seg noe på eget gress. Gresset som egentlig glimret med sitt fravær denne kvelden er også Høibråtens gamle gress.

– Først og fremst var det hyggelig å se igjen gamle kjente. Så er det vanvittig deilig å står her som seiersherre. Det er noen bortekamper som smaker ekstra godt å vinne, sier midtstopperen. 

Det var en smørblid Høibråten som møtte pressen etter kampen.

– Vi gjør det unødvendig spennende. Vi får satt i gang dampmaskinen i andre omgangen, men i stedet for å punktere kampen får vi oss en "kjapp en på kjakan". Så det er litt unødvendig. Men da er det ekstra deilig å stå igjen med tre poeng.

Se høydepunktene fra kampen nederst i saken.

I andre omgang snek Dreyer Vega seg mellom Glimts forsvarere og utliknet til 1-1. Skuffende, men sånn som skjer, mener Høibråten.

– Det blir litt dårlig kommunikasjon der. Som sagt er det utrolig unødvendig, men det er sånn som skjer. Vi fortsetter å male på og drar det i land. 

Se hele intervjuet med Høibråten her:

– Spisskompetanse fra Ulrik

Hugo Vetlesen gjorde en manns jobb på midtbanen før han ble byttet ut like før Ulrik Saltnes avgjorde kampen. Den fikk han se fra sidelinja og klatret på ryggen til trener Jonas Kolstad i feiringen.

– Det var veldig deilig. Det er spisskompetanse fra Ulrik der. Jeg har aldri sett han sette den så godt med venstre før. 

Ellers oppsummerer han kampen som følger;

– Det var en god start på begge omgangene. Der er vi gode og skaper mange sjanser. Så er vi litt ufokuserte til tider. Vi får ikke spillet til å sitte helt. Men alt i alt en grei kamp.

Gleder seg over Victors mål

I første omgang ga som nevnt Victor Boniface Glimt ledelsen etter en nydelig scoring. Det gledet Vetlesen.

– Det var en fantastisk scoring av "Vic". Han har venta på å starte lenge nå, så det var utrolig gledelig å se.

Nå ser han frem mot Roma i Italia på torsdag.

– Nå gleder jeg meg. Et fullsatt stadion der. Jeg håper på flere minutter enn sist. Det blir en stor opplevelse. 

Se hele intervjuet med Vetlesen her: 


Annonse fra Eliteserien: