Treningsleir G17/19 - Marbella 2023

13-22.mars var Glimt-akademiet på treningsleir i solfylte Marbella i Spania med vår G17/19-grupper.

Dette er en treningsleir som arrangeres årlig i et samarbeid med NTG og reisebyrået Escape Travel, og som ligger i samarbeidsavtalen med NTG for de som går på videregående skole.

Totalt deltok 40 spillere og et støtteapparat på 12 (inklusive 2 skolelærere fra NTG) på treningsleiren.

Treningsleiren var godt planlagt med fokus på to kamper per gruppe. Før og mellom kampene var det skoleundervisning, treningsøkter og sosiale aktiviteter som stod på programmet. Og selvfølgelig mye spising og restitusjon mellom slagene.

Mandag 13.mars 16.30 møtte forventningsfulle spillere, trenere og lærere på Bodø Airport. Flyturen gikk via Oslo til Malaga. Deretter ventet én times busstur til hotellet «Sol Marbella Estepona Atalaya», nydelig plassert ved Middelhavet mellom Estepona og Marbella. På grunn av flyforsinkelser var vi ikke fremme på hotellet og i seng før ca 0230 natt til tirsdag.

Tirsdag og onsdag ble benyttet til akklimatisering og forberedelser til kamper mot Cadiz for både G17 og G19 torsdag 16/3. Disse dagene gjennomførte vi to fotballøkter på «vårt» flotte treningsanlegg «La Dama de Noche», ca 15 min kjøretur fra hotellet. I tillegg hadde vår fysiske trener Tomás en lett fysisk «kamp-prepp»-økt på på hotellet.

Torsdag var det duket for referansekamper mot Cadiz. Begge kampene ble spilt på Cadiz sitt treningsanlegg litt inne i landet fra øya Cadiz på Spanias sørvestkyst. 0830 satte G19-laget seg i bussen med retning Cadiz, ca 2 timers kjøretur fra hotellet. Kick-off var allerede 12.00.

IMG_5219[57].JPG

Selve kampen åpnet vi forrykende og allerede før 5 minutter var spilt hadde vi to store sjanser, begge etter nydelige angrep. Den siste resulterte i scoring og 0-1 etter en vakker heading av Amani Dieumerci. Vår prestasjon var spesielt god i første del av 1.omgang og ledelsen var fortjent. Utover omgangen fikk spanjolene mer kontroll, og tok mot slutten av omgangen over initiativet i kampen. Dette resulterte til slutt i et par baklengs, og når dommeren blåste ved pause stod det 1-2 til Cadiz. Vi telte 2-4 i målsjanser. 2.omg ble sjansefattig. Begge lag forsvarte seg bra, og ingen av lagene klarte å produsere noe særlig. Mot slutten av kampen kombinerte vi fint i en overgang, før Mads Pedersen ble felt inne 16-meteren og vi fikk straffe. Mads misset først, men headet inn returen fra keeper. 2-2, noe som også ble sluttresultatet. En god kamp av oss totalt sett.

G17-laget, som hadde kick-off kl 16.00, ankom i det G19-laget satte seg i bussen for retur til hotellet.  Kampen startet i høyt tempo, og vi så tidlig at vi møtte et veldig godt lag. Cadiz G17 hadde kvikke tekniske spillere og hadde stor grad av plassbytter/rotasjoner i sitt angrepsspill. De tok tidlig ledelsen etter at vi mistet ballen på egen halvdel. Vi slo tilbake kjapt, og Sturla Sagatun-Kristiansson satte inn 1-1 like etter et godt angrep avsluttet med et velplassert skudd nede i hjørnet fra 12-15 meter. Kampene var ganske jevnspilt i 1.omgang, og vi fikk flere gode overgangsmuligheter etter gunstige brudd høyt i banen. Cadiz gikk likevel opp til 2-1 rett før pause etter nok et stygt brudd på egen halvdel. Vi talte som i G19-kampen 2-4 i målsjanser før pause. 2.omg ble verre for oss. Cadiz dominerte denne omgangen i langt større grad, og de produserte mange målsjanser. Mange kom på samme måte, med trusler inn i bakrom. Til slutt endte kampen 2-7. En ok 1.omgang og en svak 2.omgang av oss.  Samtidig ga det oss gode referanser og et godt utgangspunkt for videre læring og utvikling.

De neste to dagene, fredag og lørdag, var det fotballøkter med fokus på restitusjon og evaluering av kampene. I tillegg hadde vi rolleøkter der vi jobbet mer individuelt med spillere organisert i grupper etter posisjoner. Fredag ettermiddag hadde vi også en sosial aktivitet regissert av vårt fysiske støtteapparat (Tomas, Ola og Kaia). De hadde planlagt volleyballturnering. Hele åtte lag av 6-7 stk var satt sammen, to lag med støtteapparat og seks lag med spillere. Det ble tidlig klart at «støtteapparat-lagene» hadde best ferdigheter og samspill. Likevel klarte, uforståelig nok, det ene laget med spillere og karre seg til finalen. Her vant de også. Det de ikke vet før nå var at dette var en del av støtteapparatets mentale oppbygningsstrategi etter at de to av de eldste i støtteapparat hadde «slaktet» alle spillerne i restistujsonsøvelsen «fotballtennis» tidligere samme dag.

Søndag og mandag ble benyttet til treningsdager med nye kampforberedende økter inn mot de neste kampene tirdag 21.mars. I tillegg var det lagt inn en skoletur til Gibraltar mandag ettermiddag. På forhånd, allerede første dag av leiren, hadde en entusiastisk skolelærer Lars Petter Rekkedal annonsert en historietime om Gibraltar på den times lange bussturen fra hotellet til den britiske kronkolonien. Lars Petter leverte varene, og ga alle som deltok på turen massiv kunnskap om Spania og Gibraltar fra tidenes morgen og frem til i dag. Besøket på Gibraltar bestod av vandring over flystripa (som skiller Gibraltar og Spania), gjennom byen før vi tok Gondol opp til «The Rock». Et fantastisk utkikkspunkt overfylt med drøssevis av aper. Riktignok turte ikke alle spillerne å være med gondol-reisen og/eller leken med apene, mens de som var med fikk uforglemmelig øyeblikk og en flott tur.

Tirsdag var det klart for kamper igjen. Dagen startet med aktiveringsøkt av vårt fysitoteam på formiddagen i nydelig omgivelser ved hotellet. G19 møtte Algeciras G19 i Sotogrande kl 1700, mens G17 møtte Tiron De Pichon G17 på Marbella Football Center kl 1900.

G19-kampen ble dominert av oss. Selv om vi ikke fikk opp det tempoet vi ønsket i angrepsspillet produserte vi sjanser og hadde god kontroll i forsvar. Vi tok ledelsen mot slutten av omgangen. Aleksander Hagen gjorde et flott forarbeid i mellomrommet og satte opp Mats Pedersen, som alende med keeper satte inn 1-0. Vi talte 5-0 i målsjanser før pause. 2.omg startet med en sjanse til Algeciras før vi gikk opp økte ledelsen. Eirik Austvik Kristiansen hadde et godt timet løp i bakrom, Mats spilte gjennom, og 2-0. Etter dette reduserte Algeciras. En angrepsfeil første til en felling av oss i 16-metern, straffe og mål. Etter dette fortsatte vi å produsere sjanser og i etter ca 80 min gikk vi opp til 3-1 etter en kort dødball. Jakob Øvretveit Larsen satte opp Eirik Austvik Kristiansen som satte sin andre scoring for dagen.

G17-kampen mot Tiro De Pichon ble spilte på det helt fantastiske anlegget Marbella Footballcenter, et anlegg vi gir 10/10. Enestående gressbaner av ypperste kvalitet. Vi spilte en god 1.omgang, der vi var trygge og gode i grunnspillet og slapp dem til lite. Vi ledet 1-0 til pause etter nydelig scoring på frispart av Eryk Lukazka. Utover 2.omgang slet vi mer og mer, spesielt i frispillingen, og Tiro De Pichon kom nærmere og nærmere utvikling. Til slutt scorte de to ganger, og kampen endte 1-2. Kort oppsummert: En god 1.omgang og en mer rufsete 2.omgang.