Trønderne etter slitesereien: – Deilig å ro det i land

Det ble en skikkelig slitekamp for Bodø/Glimt på Aspmyra stadion søndag kveld.

Gjestene fra Sandefjord kom til Bodø med en tydelig kampplan om å spille sitt eget spill, holde ballen i laget og presse høyt. Sånn blir det underholdende fotballkamper av. For det er ikke så ofte en 1-0-seier til Glimt blir så underholdende som denne ble, men tre poeng blir igjen i Haralds by.

– Det er en sliteseier mot et bra lag. Jeg synes det er tøft at de til tider tør å spille eget spill og det er gøy at de gir oss den motstanden, sier Ola Solbakken etter seieren.

For det var Hugo Vetlesens scoring midtveis i andre omgang som ble utslagsgivende for kampen i kveld. Han avsluttet midt i feltet og ballen havnet i nettet, scoringen var nesten identisk den han senket Molde med i midtuka.

Sliten Solbakken

Ola Solbakken sto med hoftefeste allerede etter 70 minutter og fikk tjue lange minutter på banen hvor seieren skulle hales i land.

–  Vi vinner som et lag og står på fra 2. omgang. Jeg er veldig fornøyd med seieren, til tross for at det er noen tunge bein. Inkludert mine egne, jeg sleit litt etter 70 min, men jeg måtte bare stå i det.

– Hvordan oppleves det å stå i det når det blir så tungt?

– Det er deilig at vi ror i land seieren, spesielt når vi ikke har en helt topp dag. Prestasjonen er ikke bra nok og vi har mye å gå på. Nå er det bare å restituere godt frem til neste kamp.

Som altså er Roma i den italienske hovedstaden.

Lovpriser matchvinneren

Glimts andre trønder var også glad for at det ble tre poeng i en viktig kamp, men var slett ikke imponert over lagets prestasjon.

–  Jeg er skuffet over prestasjonene, så jeg merker at det overskygger litt akkurat nå. Prestasjonene er litt stykkvis og delt. Sandefjord kommer med et ok høyt press på oss, og kommer med et bra eget spill, de er ikke et dårlig lag. Jeg synes prestasjonen vår er for dårlig til å gi oss for mye skryt, er den brutale dommen til Glimts midtstopper.

Men det er en som "slipper unna" Bredes brutale dom, og det er kveldens matchvinner. Vetlesen startet for første gang på lenge og scoret mål i sin andre kamp på rad i kveld.

– Jeg skrøyt av han etter Molde-kampen, og det vil jeg gjøre nå òg. Han kommer på trening hver eneste dag og har jobbet ræva av seg selv om at han har sittet på benken. Han har hatt en positiv energi og en vittig fyr, selv om at han har vært mye på benken. Jeg er ikke overrasket, men det som imponerer meg mest er at han presterer så godt, med så få kamper. Jeg unner han alt godt.

Vil ikke snakke om gull

Det alle med helgult hjerte snakker om i kveld er sjansene for seriegull. Den argeste konkurrenten, Molde tapte sin kamp hele 0-6 i Drammen og dermed har Glimt økt luka til syv poeng med 15 poeng igjen å spille om.

Likevel klarer vi ikke å lure Solbakken til å snakke om gullet, riktig enda.

– Jeg kan ikke snakke om gullet helt enda, og jeg kan egentlig ikke bry meg heller. Vi har alt i våre hender, så hvis vi gjør det bra nå er det opp til oss, sier han etter kampslutt.

Kampfakta: Bodø/Glimt - Sandefjord 1-0 (Hugo Vetlesen)