Cato Hansen og Håkon Evjen.

- Uten Cato ville jeg ikke vært her

Uten Cato Hansens plan, hadde nok ikke Håkon Evjen vært i Bodø/Glimt.

Annonse:

- Uten Cato ville jeg ikke vært her, sier Håkon Evjen. 

Spilleren som nå nylig har signert en 4,5 års kontrakt med nederlandske AZ Alkmaar, kunne ha hatt en annerledes reise om det ikke var for spillerutvikler i FK Bodø/Glimt Cato Hansen. 

- Han hadde vel egentlig allerede endt opp i Tromsø, han spilte nasjonal serie for de. Vi hadde fått forståelse fra faren Andreas at valget var Tromsø, forteller Hansen. 

Evjen hadde nær familie i Tromsø og det var flere faktorer som tilsa at det var dit både Håkon og tvillingbroren Henrik skulle. Men i fotballverden snur ting ganske kjapt. 

- At de skulle ende opp i Tromsø det følte ikke vi i Glimt at vi kunne akseptere, og med det la vi en liten slu plan på hvordan vi skulle få å få guttene hit. Det endte opp med at vi måtte koble mor inn i avgjørelsene som skulle tas, fortsetter Hansen. 

En god plan

Planen ble utført da Håkon og Henrik var på tiltak i Glimt. 

- Vi lagde et opplegg for de. Vi hadde funnet ut av skole, hvor de skulle bo, hvem de skulle bo med, hva de de bodde hos skulle gjøre, hvor mange dager i uka de skulle bli fulgt opp med skolearbeidet, at de skulle få spise hos de de bodde hos... Da vi la frem planen for guttene, så syntes moren at det hørtes godt og trygt ut, og følte at dette var bra. 

Dermed ble det Bodø/Glimt for både Håkon og Henrik. 

- Det var i siste liten. Hadde vi ikke gjort akkurat det og tatt grep, så hadde nok ikke Håkon vært i Bodø/Glimt. Det var starten på hans karriere her, sier Hansen. 

Henrik var uheldig med skader, og det endte opp med at han selv ville dra hjem, bli frisk og være hjemme. 

Viste seg tidlig frem

Allerede tidlig var Håkon en energibunt av dimensjoner. 

- Han var høyt og lavt, og hadde et høyt ferdighetsnivå og var egentlig aldri i ro. Han måtte holde på med ballen. 

Som trener er det det første du legger merke til, forteller Hansen. 

- Her er det en som ikke tenker så mye på hvordan ting er, han bare elsker å spille fotball og for en trener er det en ønskesituasjon; at du har gutter som er så dedikerte og gjør det du forteller de. 

Håkon spilte på G16 Nasjonal serie og var en del av en guttegjeng i Glimt som var blant de beste i Norge. En gjeng som var veldig lik han selv. 

- Det tror jeg gjorde at han trivdes og følte han var kommet på rett plass. Det gikk ganske fort før han tok det neste steget, sier Hansen. 

Muligheter

Cato Hansen er både stolt og glad på Håkon sine vegne. 

- Man er glad for at en kan se det er mulig for unge gutter fra Nord-Norge som er glade i å spille fotball og også nå dit hvor Håkon er i dag. Det her bør vise alle andre gutter som kommer til Glimt at hvis du jobber hardt nok og elsker det du holder på med, så er alle muligheter til stedet. 

Spillerutvikleren mener Håkon har lyktes fordi han elsker å spille fotball og går gjennom vegger for å oppnå det han ønsker. Da blir det resultater.

- Han har en drive og en passion som kanskje er høyere enn gjennomsnittet. Det er som regel de guttene som når lengst, sier han. 

Lek og hardt arbeid

Håkon Evjen elsker å ha ballen i beina og det har han gjort siden dag én. 

- Da Håkon kom hit, og i løpet av det første og andre året, så vet jeg ikke hvor mange kvelder han holdt på med fotball på kunstgresset på Bankgata. Alene og sammen med kompiser, lekt og kost seg. Det er hardt arbeid, men det skal også være gøy, sier Hansen. 

- Du kan aldri ta det i fra de. Du kan ikke nekte de å ha det artig og kose seg. Da tar du drepen på fotballgleden og hvordan de er som personer. Drivkraften Håkon har er det at han er utrolig glad i å spille fotball, og det vises. 

Når fotballkommentatorer snakker om Håkon Evjens spill, er det den lekne måten han spiller på de legger merke til. 

- De blir glade av å se han spille og det er litt av det som er poenget. Det er utrolig viktig å holde taket i det, og at Håkon ikke mister det nå når han snart tar steget enda videre. Hvis han får lov til å holde på det, så kan han nå så langt han bare vil, avslutter Hansen. 

Annonse fra Eliteserien: