Utsolgt toppoppgjør på Aspmyra

Foran et utsolgt Aspmyra skal årets to topplag gjøre opp seg imellom. For en kveld det blir.

Annonse:

Det er lørdag, strålende vær og toppkamp på "myra". Det er ikke ett eneste sete igjen å oppdrive på Aspmyra foran storkampen mot Molde. Med mindre man heier på gjestene da. Da er det mange seter å oppdrive. 

Gjestene fra Romsdal har vært umuligusser i hele år, og troner velfortjent og solid øverst på tabellen. Syv poeng bak jager Glimt blant flere for å få has på de blåkledde. Jakten fortsetter på lørdag. Mer om Molde om litt ...

Det bygges allerede opp til kamp i begge leire og i media. Med Marius Lode og Patrick Berg tilbake i byen for å igjen blø for den helgule drakten er det nok mange Glimt-supportere som gleder seg ekstra til bataljen lørdag kveld. 

Knapt tapt siden forrige møte

Vi gjentar det. Molde har vært noen skikkelig virompeiser for Glimt denne sesongen. Det startet med at moldenserne fortjent beseiret Glimt i cupfinalen på Ullevaal i starten av mai, før de igjen i slutten av samme måned feide Glimt av banen på eget kunstgress på Aker stadion. 

Molde vant kampen 3-1 og Glimt tok umiddelbare grep. Etter en liten ferie reiste Glimt på treningsleir til Danmark for å få trent seg opp til en spennende fotballsommer. De siste månedene har, til tross for litt varierende resultater i Europa ført Glimt inn i nok et gruppespill. Denne gang i Europa League, Glimt var fire minutter unna straffekonk om Champions League-plass. I tillegg har de helgule fått dreisen på seriespillet også. 

Slik så det ut da Glimt tapte for Molde i vår: 


Siden forrige møte med Molde i en av de siste maidagene har Glimt fått skuta på rett kjøl. Laget har tapt én kamp og spilt én uavgjort på de elleve kampene som er spilt siden Molde-tapet. Ni kamper er vunnet og Glimt har virkelig startet klatringen på tabellen. 

Sist tok de helgule en meget sterk seier i Grimstad etter at Runar Espejord og Hugo Vetlesen scoret hver sitt mål og sørget med det for 2-0-seier til Glimt. 

Glimt ligger nå som nummer to på tabellen, syv poeng bak serieleder Molde. Så gjenstår det å se om Glimt makter å gjøre luka opp til den regjerende norgesmesteren mindre når lagene barker sammen igjen på lørdag. 

Serieleder i storform

Ja, Glimt har levert gode resultater og prestasjoner de siste månedene. Blant annet med noen skikkelige storseiere, som 7-0 mot Odd på Aspmyra for en liten måned siden. 

Men Molde er også i storform. Der Glimt har vunnet ni av de siste elleve kampene siden forrige møte har Molde gjort det samme. De har til og med tatt ett poeng med enn Glimt i samme periode, etter at de også har spilt uavgjort to ganger. Faktisk har ikke Molde tapt en seriekamp siden tapet mot Viking på hjemmebane uka etter cupfinalen. Det tapet kom etter at de ledet 3-0 etter 28 minutter. 

Molde er også klare for et europeisk gruppespill denne høsten. De skal inn i UEFA Conference League, etter overbevisende kvalifiseringsspill – tross ett og annet enkelttap. 

Også på bortebane har Molde vært gode. Molde har foreløpig ikke tapt en eneste bortekamp i serien og står med syv seiere på ni forsøk. Glimt på sin side har også vunnet syv bortekamper, men har også tapt tre. 

DSC_0589.jpg
Det var en skuffet Glimt-gjeng som gikk av Ullevaal-matta med cupsølv etter tapet for Molde i vår. Foto: Kent Even Grundstad

Fort Aspmyra

Hjemme i Bodø taper Glimt sjeldent. Faktisk har ikke Glimt tapt en seriekamp på Aspmyra siden slutten av juni 2021, da Molde ble ett hakk for sterke for laget som til slutt sto igjen som seriemestere i fjor. Heller ikke lag i Europa har klart å få has på Glimt på Aspmyra siden Legia Warszawa lyktes i å slå Glimt i juli i fjor. 

Likevel troner ikke Glimt øverst på hjemme-tabellen i Eliteserien. Glimt har spilt ti kamper på Aspmyra og vunnet halvparten. Den andre halvdelen har endt i poengdeling. Senest i forrige hjemmekamp mot HamKam midt i Parken-helgen. 

I 2020 vant Glimt 3-1 hjemme mot Molde i en artig kamp. Se høydepunktene fra det oppgjøret her: 


Glimt ligger som nummer fem på hjemme-tabellen, bak Molde, Lillestrøm, Rosenborg og Tromsø, som alle har tatt flere poeng på eget gress så langt. Det er kun Glimt og Rosenborg som enda ikke har tapt hjemme. 

Lørdag kveld vet vi om Glimt makter å revansjere det eneste tapet på hjemmebane i Eliteserien siden mai 2019 – når Molde igjen kommer på besøk. 

For statistikknerdene

Glimt og Molde er nesten uadskillelige statistisk. Om du begynner å dra frem medaljeoversikten er nok enda Molde noen pokaler rikere enn de helgule fra Bodø, men i innbyrdes kamper er det bare to seier som skiller lagene fra hverandre.

For på 49 oppgjør på øverste nivå (nå legger vi vekk den der cupfinalen) har Molde stukket av med seieren i 23 kamper. Fem kamper har endt i poengdeling, og da har du selvfølgelig allerede regnet deg frem til at Glimt har gått seirende av banen i 21 oppgjør totalt sett. Med andre ord har Molde et knepent overtak før lørdagens kamp.

Men hjemme i Bodø er det Glimt som har det statistiske overtaket. På 24 kamper har Glimt vunnet elleve ganger, og moldenserne har vunnet ni kamper. Ganske jevnt der også, med andre ord. Glimts største seier hjemme mot Molde i Eliteserien kom i 1997 da Glimt vant 4-0 etter scoringer av Jan Derek Sørensen, Stig Johansen og Terje Ellingsen (2). Moldes største seier i Bodø kom i 2009, da de vant 4-2 i Bodø. 

På lørdag har altså Glimt muligheten til å utlikne statistikken og ta innpå Molde på tabellen, men først og fremst håper både vi og laget på en ruvende utvikling og en solid prestasjon mot et av Norges desidert beste fotballag.  

Annonse fra Eliteserien: