Vant "Slaget om Nord-Norge" i serieåpningen

Bodø/Glimt smadret Tromsø i sesongens første seriekamp på Aspmyra.

Endelig er Eliteserien i gang og for en start på sesongen det ble. Bodø/Glimt stormet ut av startblokkene og ledet hele 2-0 etter 13 minutter. Først steg Erik Botheim til værs og stanget ballen i mål etter en nydelig pasning fra Alfons Sampsted. Botheim scoret med det sitt første mål for Bodø/Glimt.

Like etterpå var Glimt farlig frempå igjen. Med nydelige kombinasjoner smetter Glimt gjennom tromsøforsvaret og Sondre Brunstad Fet finner Ulrik Saltnes som gjør ingen feil alene med keeper. Brønnøyværingen dobler ledelsen for Glimt med sitt første mål for sesongen.

Tromsø hang godt med i kampen og hadde flere muligheter til å score i den første omgangen. Det hadde Glimt også, uten at det var stort med å skrive hjem om i kampens første halvdel.

Økte ledelsen etter pause

I andre omgang bølget det mye frem og tilbake, men en scoring fra Erik Botheim fastsatt resultatet til 3-0 til den regjerende seriemesteren.

Det ser imidlertid ut som at den siste scoringen til Botheim blir registrert som selvmål fra TIL-spiller Lasse Nilsen.

Erik Botheim scoret dermed sitt femte eliteseriemål i kveld. Se hva han hadde å si etter kampen her:

Kaptein Patrick Berg var heller ikke veldig fornøyd med prestasjonen, men svært glad for tre poeng.