- Veldig fint å komme i gang

Nytt år og ny sesong for Glimt, og endelig var det duket for kamp igjen for de helgule. Kjetil Knutsen var godt fornøyd med årets første test i Nordlandshallen.

Sist gang Bodø/Glimt spilte en fotballkamp knuste de sjanseløse Strømmen, og vant 6-1 foran 591 supportere i Akershus. Den kampen er 68 dager gammel, og i dag var de helgule endelig igang igjen med årets første kamp i Nordlandshallen.

Spansk fulltreffer

Denne gangen var historiske Mjølner å finne på motsatt banehalvdel, og laget som var den første i Nord-Norge til å spille i Norges øverste divisjon, var klare til å gi de helgule kamp til døra. Mjølner hadde en god fjorårsesong, og endte opp med å rykke opp til 2.divisjon, så selvtilliten og spenningen foran den kommende sesongen var det nok ingenting å si på. 

En start som kanskje var preget av litt nervøse bein, ga de fremmøtte en rolig start i Nordlandshallen. Glimt hadde tydelig overtaket, men klarte ikke helt å sette ballen i mål. Spillere som Endre Kupen, Håkon Evjen og Tobias Johnsen fikk tillit fra start, men det var en annen helgul spiller som ga hjemmelaget ledelsen etter en drøy halvtime spilt. Et perfekt innlegg fra venstre landet på innsiden av foten til Jose Angel, som elegant plasserte ballen opp i keepers høyre hjørne. En strålende scoring av den spanske midtbanemannen, og dermed 1-0 til pause. 

Solid start på året

Som planlagt ble laget byttet helt om på til pause, og vi fikk se flere nye fjes ute på kunstgresset. William Arne Hanssen hadde tatt plass i angrepsrekka, og det viste seg at det skulle være et sjakktrekk. Glimt spilte seg fint gjennom, og fra kloss hold skjøt Hanssen klinisk og godt forbi keeperen, og doblet ledelsen for "Superlaget". Kun noen minutter senere scoret omgangens spiss sitt andre for dagen, og fastsatte resultatet til 3-0. 

- Deilig å komme i gang igjen med spill, og ekstra gøy med folk på tribunene, smiler trener Kjetil Knutsen etter at årets første seier var et faktum. 

- All skryt til Mjølner. De stod på, og hadde en god keeper i mål. Vi kom fra det uten skader, og alle i troppen fikk spilletid, fortsetter han. 

Se hele intervjuet med treneren nederst i saken. 

Ser bedre ut

Flere av fjorårets Glimt-profiler er som kjent ute med skade, og det var derfor flere unggutter som fikk vist seg fram for både trenere og publikum i årets første kamp. For de som er skadde, er Kjetil Knutsen optimistisk med tanke på en snarlig retur på banen. 

- Nå er det Ulrik (Saltnes), Kristian (Fardal Opseth) og Trond (Olsen) som er ute, i tillegg til at Drage og Oliver Sigurjonsson også ikke er spilleklare enda, men situasjonen ser mye bedre ut nå enn den var for en måned siden, konkluderer treneren. 

-  Alt tyder på at de fleste er tilbake til seriestarten, smiler han. 

Ny kamp om en uke

For Kjetil Knutsen og Glimt er dette første treningskamp av flere de kommende månedene, og allerede om en uke er det ny kamp for de helgule. Da venter nemlig eliteseriekollega Strømsgodset i LSK-hallen, og da får Glimt for første gang testet seg mot et lag på samme nivå. 

- Nå blir det veldig gøy. Det er 51 dager igjen til seriestart, og nå blir det kamper hele veien, avslutter Knutsen. 

Se hele intervjuet med Kjetil Knutsen under: 


Annonse fra Eliteserien: