Venter tøff kamp på Island: – De minner litt om Kristiansund

Mange venter en "walk in the park" for Bodø/Glimt torsdag kveld, men det er en knalltøff oppgave som venter på Island

Annonse:

Etter at Bodø/Glimt tapte sammenlagt for Legia Warszawa i kvalifiseringen til Champions League forrige uke er det nå duket for kvalifisering til den nye europaligaen, Conference League.

Første hinder på veien er den islandske seriemesteren, Valur. Mange hjemme i Norge nok en enkel vei til avansement for Bodø/Glimt, all den tid islandske lag ikke har for vane å prestere i europeiske ligaer. 

– Det er et ekstremt hardtarbeidende lag. De er tøffe i nærduellene og et typisk islandsk lag. Vi må tørre å spille og finne rommene, sier Kjetil Knutsen i forkant av kampen. 

Sammenlikner Valur med Eliteserie-lag

Det kommer til å bli en krigekamp i yrregnet på vulkanøya. Glimt-treneren har, sammen med resten av trenerteamet studert kveldens motstander nøye og vet hva som venter. 

– Vi må unngå å gå i fella og spille ballen inn der det er mye folk. Det kommer til å bli spilt ganske bredt i dag, så må vi bare klare å få ballen inn foran det forbanna målet, sier han. 

For de som ikke har like god oversikt over hva slags type lag Valur er kan Knutsen sammenlikne de med en Eliteserie-kjenning. 

– Dersom vi skal sette Valur inn i norsk målestokk vil jeg si at de er et Eliteserie-lag. De minner litt om Kristiansund. 

– Glimt har jo aldri tapt for Kristiansund, så det lover godt?

– Ja, det var ikke uten grunn at jeg dro frem KBK, fleiper Knutsen og legger til;

– De har flere spillere som har flere kamper for Islands landslag, som jo har gjort det mye bedre enn Norge. Valur er et ekstremt rutinert lag, men det er hyggelig at folk der hjemme har trua på oss.  

– Som å besøke en nabo

Etter å ha vært "innelåst" på hotellet siden ankomst til Island var det godt med en liten tur på treningsfeltet torsdag formiddag. Knutsen skryter av våre naboer i vest. 

– Det er veldig hyggelig å komme hit. Det er som å besøke en god nabo. Folkene er gjestfrie og det er fine forhold. Dette blir veldig artig. 

Og til sammenlikning med forholdene i Polen er bergenseren i lite tvil om hvor han trives best. 

– Jeg tar dette ti av ti ganger. Det som møtte oss i Polen håper jeg det er lenge til jeg opplever igjen. Det var helt ekstremt, sier han og hinter om den ekstreme varmen.

– Det er forsåvidt bedre enn i Bodø også. Jeg hadde problemer med å komme meg til flyplassen i dag på grunn av vinden, ler han. 

Kampstart er 19:00 lokal tid. 21:00 hjemme i Norge. Kampen sendes på direktesport og VG. 

Annonse fra Eliteserien: