Vetlesen mener Glimt endelig får betalt: – Vi har lagt ned utallige timer

Annonse:

Glimt-toget ruller videre! Det ble nok en historisk prestasjon av Glimt-mannskapet som ikke ga seg før det stod 7-0 på tavla hjemme mot Odd. Kampen var nesten avgjort til pause ettersom tavla viste hele 4-0 når lagene gikk inn til hvile etter to scoringer av Hugo Vetlesen og to scoringer av Amahl Pellegrino.

Når lagene kom utpå banen igjen etter hvilen kjørte det gule godstoget fra Bodø på videre, og enda en scoring fra Hugo Vetlesen, samt mål fra Runar Espejord og Ulrik Saltnes, sørget for at de helgule stod igjen med hele syv mål når dommeren blåste av kampen. Etter kampen mente Vetlesen at de har knekt noen koder i det siste.

– Vi har jobbet hardt over tid, og da løsner det sakte men sikkert. For en måned siden så det mørkt ut og alle pratet om at alle har en oppskrift for hvordan de skal spille mot Glimt. Vi har brukt tiden godt, jobbet hardt, og lagt ned utallige timer med videoanalyse. Nå er alle smilende og glade igjen, noe som er fantastisk, for det er noe vi har jobbet så hardt for, sa en smilende Vetlesen etter kampslutt.

Skryter av høyresiden

I flere kamper på rad nå har Glimt som lag bydd opp til dans med sterke individuelle prestasjoner, men det er kanskje kombinasjonene man har sett som har vært mest imponerende. En delvis nykomponert høyreside med Hugo Vetlesen, Joel Mvuka, Alfons Sampsted, og Isak Helstad Amundsen imponerer også Vetlesen selv.

- Det er fantastisk å spille med Joel, Alfons, og Isak. Vi har hatt en utrolig bra link på høyresida nå i en lang periode. Vi ser veldig bra ut og har skapt mange gode kombinasjoner. Joel og Isak spesielt har kommet inn med et friskt pust som gir noe ekstra til oss som kanskje har spilt litt mer. Det er fantastisk at vi som gruppe har noen som står frem på den måten, for det trenger vi. Det er en lang sesong, og da trenger vi alle mann i troppen.

Se intervjuet med Hugo Vetlesen under: 

Vetlesen bidro med tre mål, men en annen som bidro sterkt med målpoeng var Amahl Pellegrino. Den slepne vingen har scoret flere mål fra utenfor 16-meteren i det siste, han hadde likevel ikke noe godt svar på hvorfor det har løsna sånn for de helgule fra utenfor keeper-boksen.

- Jeg vet ikke helt hva som har skjedd der, men kanskje folk har begynt å tenke at vi er nødt til å skyte litt for å tiltrekke oss oppmerksomhet fra de femmerne som legger seg dypt inne i egen boks. Det er kanskje bare det, spør han undrende.

Omstilling er nøkkelen

Pellegrino nevner også at han er imponert over evnen laget har til å omstille seg fra Europa-kvelder til Eliteserie-kamper. 

- Vi tenker ikke sånn at det er kjedelig å spille en Eliteserie-match, og vi er flinke til å omstille, men det gir noe ekstra å spille de Europa-kampene. Det er veldig gøy å spille Eliteserien også, og du får ikke bedre trening enn det for å forberede deg til Europa-matcher.

Den sjarmerende drammenseren står så langt for 15 scoringer i Eliteserien, og legger ikke skjul på at han øyner toppscorertittelen litt. Samtidig er han klar på at lagets prestasjoner er aller viktigst.

- Det er mange kamper igjen, og det er bedre at laget vinner og jeg ikke scorer, enn at vi ikke vinner og jeg scorer. Det er førsteprioritet, så får målpoeng komme i andre rekke.

Men du tenker vel litt på at du vil ha den toppscorertittelen denne gangen?

- Jeg hadde løyet om jeg sa nei, avslutter Pellegrino med et stort glis.

Se intervjuet med Pellegrino i videoen under:

Annonse fra Eliteserien: