Vetlesen om scoringa: – Han trengte den mer enn meg

Endelig kunne også Ola Solbakken skrive seg på scoringslista. Med god hjelp fra en god lagkamerat.

Annonse:

Kampen mellom Bodø/Glimt og Haugesund er nok ikke den mest velspilte og fartsfylte fotballkampen som er spilt på Aspmyra de siste årene, men en sen scoring fra Ola Solbakken sørget for en behagelig 2-0-seier for hjemmelaget.

– Det er veldig godt med et mål, det har vært mye nesten. Det er et enkelt mål, men det må også settes, sier Solbakken etter kampslutt.

I den første omgangen tok Glimt oppskriftsmessig ledelsen etter nok en scoring av Erik Botheim. Det var hans femte mål på fem kamper og unggutten har scoret i alle kampene denne sesongen.

– Han trengte den mer enn meg

På overtiden av andre omgang kom Bodø/Glimt stormende i en nydelig kontring anført av Hugo Vetlsen. Den tidligere Stabæk-spilleren fosset i angrep og kunne nok ha gått for skudd selv, men slapp ballen til Ola Solbakken inne foran mål.

– Han trenger det mer enn meg. Han elsker å score og jeg elsker assist, så når vi er to-tre mot keeper der så er det en selvfølge at man skal spille videre. Hadde jeg gjort det selv hadde jeg vært egoist om jeg hadde bommet. Det gjelder å også spille andre gode, sier Vetlesen om scoringen, og mottar en liten takk fra målscoreren.

Se hele intervjuet med Vetlesen

– Det er bra gjort av Hugo, men jeg vet ikke om han egentlig prøver å gi ballen til meg eller Botheim, smiler Solbakken lurt.

Ellers er både Vetlesen og Solbakken godt fornøyd med å ta tre nye poeng selv om de er skuffet over prestasjonen. Det har stort sett vært gjenomgangsmelodien for Glimt denne sesongen.

– Vet ikke om det var til Botheim eller meg

Hugo Vetlesen opplever kampen som rotete og sier laget ikke har fått opp intensiteten i spillet sitt.

– Vi har snakket mye om å komme oss ut av komfortsonen. Vi må være mer vågale og ikke spille så "safe". Vi må også løpe mer og raskere, sier mannen som virkelig løp raskt da han var med å kontre inn 2-0.

Se hele intervjuet med Solbakken her

Solbakken sier seg enig med lagkameraten.

– Det er et lag som ligger bakpå og vi må være mer tålmodig enn vi er, så føler jeg at det mangler mye energi, vi må være mer lysten og ta mer initiativ når vi spiller på hjemmebane.

Er det fordi dere har en "dårlig dag" eller at Haugesund gjør det vanskelig for dere?

– Vi kan ikke skylde på Haugesund. Vi må uansett ta initiativ uansett hvilket lag som kommer, det føler jeg at mangler i dag. Prestasjonsmessig har vi mye og gå på, konkluderer Solbakken som nå står med ett mål i Eliteserien 2021.