Vetti blir Bodø/Glimt-spiller: – Fryktelig stort for meg

Vetti bytter ut Sarpsborg med Bodø.

Annonse:

Bodø/Glimt henter 23 år gamle Gaute Høberg Vetti fra Sarpsborg 08. Vetti er sentral midtbanespiller og har vært linket til Glimt fra media flere ganger tidligere. Nå er i alle fall all tvil fjernet, Vetti blir Glimt-spiller frem til sommeren 2025. 

– Det er fryktelig stort for meg. At en klubb som Glimt har lyst å signere meg er stort, sa Vetti etter at kontrakten var signert fredag ettermiddag. 

Midtbanespilleren har allerede reist fra byen for å forberede seg på å flytte til Nordland og være med når treningene starter opp igjen om en ukes tid. 

– Glad i å gjøre andre god

Bergenseren har vært en sentral del av Sarpsborg 08 de siste sesongene, men i 2021 spilte han åtte kamper for "særpingene" etter at en alvorlig skade holdt han ute av store deler av sesongen. 

– Det er alltid tungt når man blir skadet, men man må bare jobbe seg gjennom det. At jeg står her nå er veldig kult. 

 Så du går for en hel sesong for Glimt i år?

– Selvfølgelig! 

Gaute Vetti er klar for Glimt.JPG
Gaute Vetti ikledde seg den gule Glimt-drakta for første gang fredag kveld.

For de som ikke har sett Vetti spille på nært hold har vi latt han selv presentere sine styrker, som Glimt-fansen kan glede seg til. 

– Jeg er jo glad i å ha ballen og sette opp andre, gjøre medspillere gode og være med å diktere tempoet i spillet. 

Stolt helgelending

Vetti ble plukket opp av Sarpsborg etter en imponerende sesong i Nest-Sotra i 2017, og har siden vært en del av de blåkledde. Nå ikler han seg i stedet den helgule drakten og gjør seg klar for å kjempe seg inn på laget til den regjerende seriemesteren. 

– Jeg er halvt helgelending, og tror det kommer til å bli en god match mellom meg og Glimt. Det føles nesten som å komme hjem. Så da jeg fløy over Helgeland var det en veldig god følelse. 

– Så du er like stolt av Helgeland som alle andre helgelendinger?

– Ja, jeg må vel si det, sier han og smiler. 

Den andre halvdelen av Vetti er bergenser, sånn sett passer han fint inn i Glimt. Interessen fra Glimt har vært der en stund, men det betyr ikke at Vetti selv hadde trodd det skulle bli noe av drømmeovergangen. 

– Jeg fikk høre om den interessen for første gang i sommer. Da fikk jeg litt sjokk, og trodde ikke på det. Da jeg fant ut at det var reelt ble jeg veldig glad og fant fort ut at det var noe jeg hadde lyst til. Jeg har veldig tro på det de driver med her og det virker som de har stor tro på meg også, avslutter han. 

Vi ønsker Gaute Vetti hjertelig velkommen til Bodø/Glimt. Se hele intervjuet med Vetti nedenfor. 

Annonse fra Eliteserien: