- Jeg er utrolig glad i dag

Aasmund Bjørkan var selvfølgelig en stolt og glad mann etter at storseieren over Ull/Kisa var et faktum.

Annonse:

Ull/Kisa åpnet bra, men det hindret ikke Glimt i å putte 2 scoringer før det var spilt seks minutter på Jessheim stadion. Begge scoringene var signert Kristian Fardal Opseth som satt nr. 20 og 21 for sesongen. Bodø/Glimt økte til 3-0 etter at Vegard Leikvoll Mobergs skudd gikk via Trond Olsen og i mål. Glimt ledet altså 3-0 før 24 minutter var spilt.

Etter en halvtime var Glimt frempå igjen og Amor Layouni satte inn 4-0. Det var klasseforskjell på lagene, enkelt og greit. Man skulle nesten ikke tro det, men etter 35 minutter dukket Kristian Fardal Opseth opp og satt inn sitt tredje og Bodø/Glimts femte for kvelden. Bodø/Glimt gikk til pause med 5-0 ledelse, og da var det meste avgjort.

- Fornøyde med sesongen

Den andre omgangen var langt mer rolig, og det skjedde ikke så altfor mye. Glimt var frempå ved flere anledninger, men det ble ikke så mer enn et par sjanser. Etter 79 minutter satt Ull/Kisa inn en kjærkommen redusering, og resultatet var” pyntet” litt på. Like før slutt dukket de gule og grønne opp igjen og det stod 2-5 på Jessheim stadion. Når sluttsignalet gikk var sluttresultatet 5-2 til Bodø/Glimt.

Etter kampen la ikke Aasmund Bjørkan skjul på at årets sesong har vært en stor suksess.

- Vi er fornøyd med omgangen og utrolig fornøyd med sesongen. Brede er tilbake, Kristian scorer mange mål og det er mange spillere som leverer bra i dag. Jeg er utrolig glad i dag.

Hyller Brede Moe

Treneren var klar på at opprykket er så godt som sikret.

- Rykker vi ikke opp nå, er det like sannsynlig som at det er vindstille i Bodø i løpet av ett år og at det er sol hele året også. Nå skal utrolig mye gå galt, men vi kommer til å spille i Eliteserien neste år, konstaterer Bjørkan til Eurosport.

Han viste også en stor glede for at Brede Moe var tilbake igjen etter et langt opphold med skade.

- Han har hatt det tøft og vært lenge ute. Det var lenge usikkert på om han skulle komme tilbake og spille igjen. Brede har ikke spilt kamp på over ett år, og det er klart at det er en sterk prestasjon å komme tilbake på denne måten. Det er bare gøy å ha en så bra spiller tilbake i troppen.

Før de siste fem rundene i OBOS-ligaen leder Bodø/Glimt med 13 poeng ned til andreplassen Start og 15 poeng ned til tredjeplassen Sandnes Ulf. Det skal dermed et mirakel til for at Glimt ikke rykker opp.

Se høydepunktene fra kampen under: 


Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 26.09.2017
Skrevet av: Marcus Johnsen / FOTO: Kent Even Grundstad