Bodø/Glimt møtte Hødd i 4. runde i cupen.

- Vi er videre

Etter en spennende cupkamp som gikk helt til straffekonkurranse, endte det med seier til Bodø/Glimt.

Hødd gjestet Aspmyra for 4. runde i cupen. Etter ni minutter satt bortelaget inn det første målet. Hos Bodø/Glimt lot scoringen vente på seg, men like før pause utlignet Patrick Berg. Andre omgang passerte uten scoringer, og det ble ekstraomgang.

Etter fem minutter satt Hødd inn sitt andre mål. I det 116. minutt scoret Bodø/Glimt på straffe, da Patrick Berg ble felt. Martin Bjørnbak satt ballen solid i mål. Dermed var det duket for straffekonkurranse på Aspmyra. Med fem i mål for Bodø/Glimt og fire for Hødd, ble det hjemmelaget som tok seg videre til kvartfinale i cupen. 

Tamt før målet

Etter kampen oppsummerte Kjetil Knutsen kampen. 

- Vi starter svakt, og er ikke på når dommeren blåser. Vi kommer inn når det er 1-0 og gradvis i omgangen blir det mye bedre, og vi trykker på. Den siste halvtimen er det OK, og da synes jeg vi utligner veldig fortjent, fordi Hødd er gode å forsvare seg og de ligger med mange mann i boks og det synes jeg er fortjent. Så 1-1, det synes jeg vi fortjener til pause, sier Knutsen. 

Ellers blir det en tam førsteomgang etter det målet, hva er det som gjør at det ikke funker?

- Jeg ser det motsatte. Vi er tam før målet og fram til målet, men etter synes jeg vi er bedre. Vi har jo byttet litt om på laget, og en del nye spillere kom inn, så vi mangler litt samhandlingsmønster og det fryktet vi på forhånd. Så møter vi ett lag som forsvarer seg godt, de er vanskelig å bryte ned, men det å analysere kampen i hel i etterkant er egentlig ikke noe vits. Vi er videre til kvartfinalene, på små marginer, det må jeg være ærlig på. Men det betyr ingenting - vi er videre.

Spennende trekning

Patrick Berg satt inn et viktig mål rett før pause, en lettelse for mange, men til tross for dette så er det vel en viktig pep-talk som blir gitt i pausen?

- Det er ikke bare det at han scorer 1-1-målet, han skaffer straffe til 2-2 og, så Patrick var viktig i dag. Pep-talk prøver vi alltid å få løftet litt, og guttene var opptatt av å gjøre en bra prestasjon. Men igjen, det blir en slitekamp for oss. Vi har ballen mye, vi trykker de, men vi skaper for lite og vi er for upresise på veldig mange faser på banene, men på sagt jeg vil ikke bruke tid på det nå, forteller Knutsen. 

Det neste som venter Bodø/Glimt er kvartfinale. Det gleder Knutsen seg til.

- Nå er vi i kvartfinalen og da blir det spennende å se på trekningen. Det er 50/50 at vi får hjemme- eller bortebane, så blir det uansett artig og spennende når vi får vite hvem vi møter. Alle lag som er igjen håper de trekker hjemmebane, fortsetter han. 

Hjelper med litt selvtillit før neste hjemmekamp mot Sandefjord? 

- Ja, det hjelper å vinne, men jeg vet ikke om denne kampen gir mest selvtillit som prestasjonsmessig. Vi er videre og det er kun det som betyr noe nå. Nå får guttene noen dager fri, så skal vi trene og jobbe godt inn mot Sandefjord, avslutter han. 

Gjør det vanskelig

Kristian Fardal Opseth kom inn fra innbytterbenken etter 73 minutter. Han synes Hødd gav Bodø/Glimt en fight. 

- Vi gjør det utrolig vanskelig for oss selv. Vi vet de kommer til å gå ut uten respekt for oss, og de har ingenting å tape, de kommer til å gi alt og det vet vi fra før av. Og når de scorer tidlig, så gjør vi det vanskelig for oss, men jeg synes vi klarer å heve oss etter en dårlig start. Men vi klarer hvert fall å skape litt, så får vi en gunstig scoring rett før pause, sa Fardal Opseth etter kampen. 

Han satt selv inn den avgjørende straffen når det stod 6-6, men én straffe igjen for Glimt. Forrige gang Fardal Opseth skulle ta straffe, endte det med bom. Derfor var det ekstra deilig med en scoring. 

- Det er godt. Jeg har ikke for vane å score på straffe, så det var kjekt, sier han lattermildt. 

Neste kamp er i Eliteserien. Den 24. juni møter Bodø/Glimt Sandefjord på hjemmebane. Fokuset før kamp er å jobbe godt, forteller han. 

- Nå har vi fri i morgen og fredag. Så blir det å jobbe godt i helgen og neste uke som kommer. Det blir en ekstremt viktig kamp for oss. 

Annonse fra Eliteserien: