Bodø/Glimt mot Vålerenga 2020. Aspmyra. A-lag.

Vi går for revansje

Bodø/Glimt er på revansjejakt. Ikke bare skal tapet i Molde sist helg revansjeres, men fjorårets 0-0-kamp mot helgens motstander må også rettes opp. Nå skal rett og slett skapet settes på plass.

Annonse:

Det ble dessverre ikke den kampen mange hadde håpet på mot Molde sist helg. En okei kamp endte med et skuffende resultat for Bodø/Glimt på Røkkeløkka. Tross for at Sebastian Tounekti noterte seg for sitt første eliteseriemål for Glimt, og at Vegard Leikvoll Moberg kronet comebacket med mål ble det et surt 2-4-tap. 

Men heldigvis er det ikke lang tid å dvele med tidligere resultater, for allerede på søndag er det duket for ny kamp for Glimt. Nedrykkstruede Mjøndalen er laget som står på motsatt banehalvdel, et lag med fornyet selvtillitt etter forrige helg. 

Søndagens motstander

Mjøndalen var nyopprykka i 2019 og beholdt plassen med knappest mulig margin i den aller siste serierunden. Faktisk var det nettopp det ene poenget de fikk på Aspmyra som sikret plassen. Sier vi. 

Også årets sesong preges av nedrykkstrid for bruntøyene. Laget befinner seg foreløpig på nest sisteplass, med 17 poeng. Det er to poeng opp til Start som ligger på den viktige kvalikk-plassen. 

Som nevnt vant Mjøndalen sist helg. Brann ble sendt hjem til Bergen med 0-2 i sekken og null poeng. Mjøndalen har et historisk godt tak på Brann og vant fortjent, men seieren var faktisk Mjøndalens første poeng på seks kamper. Faktisk var sist gang Mjøndalen vant en kamp før kampen mot Brann, mot nettopp Brann i Bergen i midten av august. 

Serielederen tilbake på vinnersporet?

For Glimts del er situasjonen en helt annen. Serielederne har bare tapt én kamp i år, og står forøvrig med 18 seire på 21 kamper. Det er nok til å ha en solid luke på hele 16 poeng ned til Molde som jager bak. 

Bodø/Glimt og Mjøndalen har møttes noen ganger, og dersom vi inkluderer både OBOS-ligaen, kvalikk og Eliteserien har Glimt vunnet 10 av de siste 11 oppgjørene mot Mjøndalen. I fjor høst, da Mjøndalen sist var på besøk ville en ev. glimtseier bety ti seire på rad mot Mjøndalen, men sånn ble det altså ikke. 

Viktor Boniface var derimot nært å sende de helgule i ledelsen tidlig i kampen, men ballen ville innenfor stolpene i den kampen. Bonifaces stolpeskudd etter få minutter var det nærmeste noen av lagene kom scoring og kampen ebbet ut i 0-0. 

I sommer vant Glimt 3-2 på Nedre Eiker etter å ha ledet 3-0. Men i år som i fjor ble det jevnere enn nødvendig, for hvem husker vel ikke bortekampen mot Mjøndalen i fjor? Først tok Glimt ledelsen 2-0, før Mjøndalen snudde til 3-2. Så snudde Glimt tilbake til 4-3. Ricardo Friedrich ble byttet ut med skade, og midtbanespiller Vegard Leikvoll Moberg tok på seg keeperhanskene. Med en midtbanespiller i mål og én spiller mindre på banen ble det vanskelig for Glimt. 

Mjøndalen utlignet til 4-4 rett før slutt. Men med en Håkon Evjen på banen ble det vanskelig for Mjøndalen. Narvikingen vartet opp med et latterlig langskudd 10 minutter på overtid, og kampen endte med 5-4-seier til Glimt. 

Nå er det på tide for Glimt å revansjere fjorårets 0-0-kamp og ikke minst tapet for Molde sist helg. Vi gleder oss til hjemmekamp igjen! 

Annonse fra Eliteserien: