Vi logger av

Vi skrur av våre sosiale kanaler fra klokka 15.00 i dag til og med 3. mai. Kampen mot rasisme og hets fortsetter.

Annonse:

Bodø/Glimts sosiale medier går i likhet med flere andre norske klubber i svart fra klokken 15:00. Initiativet kommer fra det engelske fotballforbundet. 

Stillheten handler om å sette lys på de manglende retningslinjene for sosiale medier, og som gjør at de store SoMe-aktørene fortsetter å tillate rasistiske og diskriminerende ytringer i sine kanaler uten konsekvenser eller hensyn til deres moralske og etiske ansvar.

Vålerenga var den første norske klubben som offentliggjorde at de skrur av sosiale medier i helgen.

I volds- og trakasseringsrapporten fra 2020 oppgir både spillere og dommere at de hadde har vært utsatt for hets eller trakassering på sosiale medier etter kamp. Det er helt uakseptabelt!

"Premier League, Det engelske fotballforbundet (FA), den engelske spillerorganisasjonen PFA og kvinnenes toppdivisjon i England gikk sammen ut og oppfordret til en boikott av Facebook, Twitter og Instagram fra 30. april til 3. mai, og vi følger opp for å bidra til å sette lys på dette problemet.", skriver Vålerenga på sine nettsider.

FK Bodø/Glimt ønsker naturligvis å delta i denne felles protesten for å vise at fotballen står samlet. Vi tillater ikke rasisme og annen netthets. Derfor skrur vi av alle våre kanaler fra fredag klokken 15:00 til mandag 23:59. 

Vi oppfordrer alle andre, våre partnere, bedrifter og privatpersoner til å gjøre det samme! 

Les mer om aksjonen her!

Annonse fra Eliteserien: