- Vi må opp noen hakk

Verken Aasmund Bjørkan eller Martin Bjørnbak var særlig fornøyd etter kampen mot Åsane, men begge var lettet over at det ble ett poeng.

Det ble en tung dag på Myrdal stadion i Bergen i går. Glimt reiste sørover for å kjempe til seg tre poeng på en tøff bortebane, men slik gikk det ikke. 

Annonse:


Åsane tapte bare to hjemmekamper i OBOS-ligaen i fjor, og ser ut til å fortsette i samme leia også i 2017. Hjemmelaget tok ledelsen tidlig i andre omgang, og derfra og ut la de seg dypt i banen og gjorde jobben til Bodø/Glimt-spillerne ekstremt vanskelig. Glimt kom gjennom et par ganger, men det ble aldri de store farlighetene. 

Fyrtår fra Rana

Det måtte en corner fra José Àngel til før Glimt skulle få ballen i nettet. Spanjolen sendte en god corner fire minutter på overtid inn i feltet, hvor Martin Bjørnbak ruvet øverst og stanget ballen bak en fortvilt Åsane-keeper. Se scoringen og resten av høydepunktene lenger ned i saken.

- Det føltes veldig bra og det var godt å se den ballen gå i mål. Det er godt at vi klarer å få med oss ett poeng fra Bergen på en så dårlig dag. Det ble mye kriging og dueller, så vi måtte jobbe hardt. Vi fikk med oss noe, og det er bra. Tar vi tre poeng hjemme og ett poeng borte blir det bra til slutt, sier Bjørnbak. 

Bodø/Glimt spillerne feirer scoringen til Martin Bjørnbak på overtid. Foto: Bjørn Erik Nesse.
Bodø/Glimt spillerne feirer scoringen til Martin Bjørnbak på overtid. Foto: Bjørn Erik Nesse.

Han legger til at Åsane gjorde det vanskelig for Glimt og at ikke alt stemte fra start. 

- Vi trener mye på å dominere kampene i større grad enn det vi gjorde i dag. Det er tidlig i sesongen enda, og vi må bare hjem å øve enda mer, sier han. 

- Ikke en prestasjon vi skal være veldig fornøyd med

Trener Aasmund Bjørkan er enig med sin visekaptein. 

- Først og fremst var det veldig viktig at vi kom tilbake og fikk med oss et mål, men vi har mye å gå på. Dette er i utgangspunktet ikke en prestasjon vi skal være veldig fornøyd med, sier han. 

- Vi kommer ikke pp på det nivået vi bør være på. Alt i alt veldig skuffende, men samtidig utrolig positivt at vi kommer tilbake og tar ett poeng. 

Se videointervju med Bjørkan og Bjørnbak i videovinduet nederst. 

Kampen bar preg av at Åsane visste hva som møtte de og gjorde en god kamp. Bjørkan har flere ting å jobbe med inn mot neste ukes kamp mot Elverum. 

- Vi klarte ikke å frigjøre oss, det lugget for oss. Vi klarte ikke holde tempo og det ble en duellkamp fra start til mål. Dette gjelder også den perioden der Åsane har løpt fra seg og det egentlig åpner seg mer rom for oss, sier han og legger til;

- Det må vi få tak i. Jeg synes det mangler en del temperatur i dag òg. Vi er med på duellen, men vi klarer ikke komme vinnende ut av duellene og sette i gang skikkelig spill. 

Se hele intervjuet med Aasmund Bjørkan her:


Se hele intervjuet med Martin Bjørnbak her:


Se høydepunkter fra kampen her: 


Se bildeserie (alle foto: Bjørn Erik Nesse): 

Annonse fra Eliteserien: