- Vi møter et godt hjemmelag

Søndag 9. april er det klart for årets første bortekamp. Glimt reiser til Bergen, nærmere bestemt bydelen Åsane for å hente tre nye poeng.

Etter en tøff kamp mot Kongsvinger som endte med tre poeng, er de gule soldatene klar til å hente hjem årets første bortepoeng. På motsatt side står et lag Glimt aldri har møtt før, så å se på statistikken mellom lagene er håpløst.

Annonse:

Bodø/Glimt og Åsane har gjort noen bytter seg i mellom denne sesongen. Tom Mangersnes og Vadim Manzon har begge gått til Åsane før årets sesong, til Glimt har Kjetil Knutsen og Vegard Leikvoll Moberg (fra Sogndal, tidligere Åsane) kommet inn.  Dersom du vil vite mer om hva som venter på motsatt banehalvdel på søndag, så bør du høre siste episode av Glimtmagasinet hvor Kjetil Knutsen var ukens gjest. Hør sendingen nederst i saken!  

Kjetil Knutsen var hovedtrener i Åsane i tre sesonger og tok de fra å være et middels 2. divisjonslag til å bli et stabilt OBOS-ligalag. Åsane er tippet på øvre halvdel av mange eksperter, men gikk på en smell i første serierunde mot Tromsdalen. TUIL Tromsdalen sendte bergenserne hjem med 2-0 og null poeng i kofferten. Åsane har også nettopp lagt kunstgress etter å ha spilt på naturgress de siste årene, og Glimt blir første lag til å spille på nye Myrdal stadion.

- Vi møter et revansjesugent lag, og et veldig godt hjemmelag, sier Kjetil Knutsen og føyer til at han tror laget kommer til å være godt forberedt og ligge lavt. 

- De har en spiss som er veldig god, og han leverer scoringer dersom vi ikke er "på", sier han. 
Saken fortsetter under videoen. 


Åsane havnet på tiende plass forrige sesong med kun to hjemmetap, så Bjørkans menn må være på sitt beste om de skal ta med seg alle poengene nord for polarsirkelen. Den gamle Brann-helten Mons Ivar Mjelde har tatt over jobben til Kjetil Knutsen, etter et opphold i Fredrikstad. Mjelde har meldt til media at Åsane skal spille kvalik i år, så det er et heltent lag Glimt møter på søndag. Dersom Glimt skal opp på første forsøk, så er dette kamper de må vinne. Det blir en krig, men de gule viste mot Kongsvinger at de er klar for en lang og tøff sesong.

Glimt er heltent og drar til Bergen for tre nye poeng, kampen vises på Eurosport Player bak en betalingsmur. Følg annonsen nederst i artikkelen dersom du ønsker å kjøpe et bortekampabbonoment hos Eurosport for bare 999 kroner i året. 

Annonse fra Eliteserien: