Videre etter sliteseier: – En mental utfordring

Glimt er videre i cupen, men det ble slett ingen enkel kamp i SmartDok Arena i Alta.

Alta bydde opp til skikkelig fotballfest i en smekkfull hall i Finnmark denne onsdagskvelden. Glimt gjorde noen endringer på laget fra seieren i Stavanger forrige helg, og fikk litt problemer mot Alta.

Men like før pause sleit Kvile seg fri på bakerste stolpe og satte inn ledelsen for Glimt på corner. Like etter pause var det Sampsteds tur til å få sitt første Glimt-mål.

Kaptein Patrick Berg oppsummerer kampen som følger:

– Vi var forberedt på en slitekamp, og det ble det. Alta er et lag med mange gode spillere hvor samtlige har spilt på et høyere nivå, så det er ingenting som kommer gratis her. Vi slipper oss litt etter 2-0, men for det meste synes jeg vi spiller bra og skaper en del store sjanser. På en måte burde vi scoret flere mål, men alt i alt er det fortjent at vi går videre.

Store sjanser på overtid

Til tross for at Glimt styrte det meste av kampen var Alta farlig nære å sikre seg ekstraomganger på hjemmebane. Like før slutt kom reduseringen, mens tre minutter på overtid gikk ballen i stolpen ved siden av Nikita Haikin. Glimts sisteskanse fikk kontroll på ballen.

– Det er det som er fint med fotball, det kan snu fort, og det gjorde det etter Alta fikk sitt første mål. De etablerte et trykk på oss med dødballer og alt, selv om vi var det beste laget, kunne de ha fått til en utligning. Heldigvis kom vi oss videre i cupen, forsikrer Berg.

Glimt i helhvit jubler for Kviles scoring på tampen av første omgang. Foto: Alta IF

Også Kjetil Knutsen var godt fornøyd med kampen.

– Jeg synes vi er profesjonelle. Det er tørt inni hallen Jeg føler vi har kontroll helt til vi slipper inn en unødvendig redusering. Litt flaks hadde vi på slutten, men supert at vi vinner fortjent. Det som betyr noe i dag er at vi er klar for neste runde og har viktige kamper i pre-season, sier Knutsen.

Runde fire i cupen spilles nemlig i midten av mars 2022.

– Bra Patrick spiller

Treneren er også godt fornøyd med kapteinens innsats mot andredivisjonslaget.

– Vi står bra opp som lag. Og det er bra Patrick spiller i dag. Han har det nivået defensivt, så her kan mange lære av han. Jeg synes ingen utpreger seg noe veldig, men vi leverer jevnt. Det er en lagseier og det er det som kjennetegner Glimt.

– Men han spiller ikke på søndag ...

Kjetil Knutsen var aktiv på sidelinjen i Alta i kveld. Foto: Alta IF

– Patrick har fått fire gule kort, ser du gjennom de gule kortene så kan jeg strekke meg til ett av de så det er ganske utrolig at han skal stå over. Vi skal være klar, skjerpet og få inn en artig fotballkamp på søndag også uten Patrick, forsikrer treneren.

Berg selv var godt motivert før kampen mot Alta.

– Vi jobber bevist med å holde motivasjonen oppe og vi vet det kan være en utfordring hvis man ikke har fokus og snakker om det. Det er fint for norsk fotball og Alta å få ha slike kamper. Det er sånn det skal være i norsk fotball, at større lag møter mindre lag. Det er det som skaper folkefesten, så jeg savnet disse kampene veldig i fjor! avslutter kapteinen.