Videre i cupen etter storseier

FK Bodø/Glimt er videre i cupen etter storseier mot Brønnøysund.

Det ble aldri særlig spennende i 1. runde i NM da Bodø/Glimt gjestet Brønnøysund tirsdag kveld. Til det var Glimt for gode, for allerede etter 29 minutter hadde Glimt banket inn 5 scoringer.

Glimt dominerte gjennom hele kampen, og la også på en scoring til i 2. omgang. Trener Kjetil Knutsen var greit fornøyd da han snakket med rettighetshaver Direktesport etter kampslutt.

– Det var artig å se ungguttene. Villads ser veldig spennende ut, så det var gøy å se han i kamp. De fra akademiet gjorde en veldig god jobb, men vi ser etter 20 sekunder at det er vanskelig å få fart på ballen, men de første 35 minuttene gjør vi jobben, sa Knutsen på TV-sendingen.

Keeper Kjetil Haug fikk ikke alt for mye å gjøre.

– Det var en rolig dag for min del, men glad for å være involvert de gangene jeg touchet ballen. Alt i alt var det en solid prestasjon. Jeg hadde et par pasninger på maks noen meter, men det var gøy uansett. Det er et fantastisk arrangement, sa Haug til Direktesport.

Scoret tidlig hattrick

Ulrik Saltnes ledet troppene ut til kamp mot sitt kjære Brønnøysund. Samtlige som startet mot Viking i helga var hjemme i Bodø, men Glimt stilte likevel et slagkraftig lag. Blant annet fikk Villads Nielsen debuten fra start.

For bare etter 6 minutter hadde Sondre Sørli satt sitt første, etter pasning fra Ulrik Saltnes. Like etterpå doblet Oskar Kapskarmo ledelsen, før Sørli la på sitt andre etter 23 minutter.

Utover i omgangen ble det vanskelig for Brønnøysund og Bodø/Glimt kontrollerte fullstendig foran over 2000 tilskuere, ny rekord på kamp i byen.

Etter 29 minutter hadde Sørli notert seg for hattrick og hjemvendte Saltnes også notert seg på scoringslisten.

I pausen var Sørli greit fornøyd med kampen så langt, da han snakket på TV-sendingen til Direktesport.

– Jeg syns det har vært en veldig profesjonell kamp. Vi kan være enda mer tålmodig på slutten, for det er små marginer, men det er kanskje litt naturlig. Det er bare å kjøre på.

Neste kamp for herrelaget er 14. april borte mot Lillestrøm. Vil du på kamp kan du kjøpe billetter her.

Flere debutanter

I pausen gjorde de helgule ett bytte. Inn kom debutant Sturla Sagatun-Kristjansson og ut gikk debutant Teo Ingilæ, som noterte seg for målgivende på Glimt sitt femte mål.

Glimt hadde flere store muligheter til å øke ledelsen i starten av 2. omgang. Blant annet forsøkte Villads Nielsen seg på et langskudd etter 51 minutter som gikk like til side for mål. Også Adam Sørensen og Lucas Kubr tvang fram gode redninger fra Brønnøysund-keeper Tommy Horn.

Etter timen spilt takket Sondre Sørli for seg etter hattrick og godt spill. Inn kom Brice Wembangomo, som endelig var tilbake etter en sykdomsperiode.

Høyrebacken kom tilbake med et brak, for etter 71 minutter satte han 6-0 til Glimt, som også ble sluttresultatet.

Mot slutten fikk flere unggutter sin Glimt-debut. Både Eryk Lukaszka og Cassander Krane Dreyer fikk prøve seg for første gang på A-laget.

Neste runde i NM spilles onsdag 24. april.