Videre med et nødskrik: – Pinlig å være med på

Glimt tapte 1-3 for Klaksvík onsdag kveld. Tapet var ikke nok til å slå Glimt ut av turneringen.

Bodø/Glimt er videre i Champions League-kvalifiseringen etter at de onsdag sikret en 4-3-seier sammenlagt mot færøyske Klaksvík på bortebane. Det var derimot få store smil å spore i Glimt-leiren etter kampen.

For mot antatt svakere motstand fikk Glimt en leksjon i intens og hardtarbeidende fotball denne værmessig flotte kvelden på Færøyene. Klaksvík kom ut i hundre og sjokkerte Glimt fra start og tok tidlig både én og 2-0-ledelsen foran egne fans.

Til tross for at Glimt var godt forberedt på at hjemmelaget skulle være på fra start maktet de ikke å stå i mot presset.

– En veldig, veldig, veldig dårlig prestasjon av oss. All honnør til dem. Jeg har aldri møtt et mer hardtkjempende lag. De la ingenting imellom. De kjempa oss i hjel, oppsummerer Glimt-kaptein, Ulrik Saltnes etter kampslutt.

Se hele intervjuet med Ulrik Saltnes her:

– En lærepenge uten konsekvenser

Glimt hadde en 3-0-ledelse fra det første oppgjøret med seg og sørget derfor å gå videre sammenlagt. Færøyingenes intensive start gjorde nok mange nordlendinger skjelvne onsdag kveld.

– Det skjedde åpenbart. De fant en annen energi enn det vi klarte. Det er lett å havne i en resultatfelle når man spiller over to kamper. Det tror jeg vi gjorde i dag, ubevisst. Vi var veldig bevisste på å unngå det, sier kapteinen.

Han får støtte av trener, Morten Kalvenes.

– Første halvdel av første omgang er et problem for oss. Vi blir hardt straffet og slipper inn to mål. Da er det full kamp igjen. Vi produserer ikke målsjanser heller. Vi justerer oss i pausen og får mer kontakt med kantspillerne våre og skape litt i andre omgangen, sier han.

Glimtspiss Victor Boniface scoret Glimts mål fra straffemerket og sikret dermed avansement med å stå bak alle Glimt fire scoring mot færøyingene. Saltnes beskriver motstanderen som noe annet enn det de er vante med å møte.

– Det er uvant på mange måter. Vi møter aldri et sånt lag i Eliteserien. De ligger jo lavt selv om de ligger under 3-0, så de er ekstreme. Vi skulle vært smartere. Vi trenger jo ikke å gi de ballen når vi leder 3-0. Da kan vi bare stå med den, men heldigvis var det en lærepenge uten konsekvenser, sier Saltnes.

– Vil man nok kan alt skje

Det var et helt annet færøysk lag som entret banen i kveld enn det Glimt møtte for en uke siden, til tross for at;

– De kommer jo med samme lag og formasjon som på Aspmyra, men de har nok gjort noen justeringer. Det går treigere her enn i Bodø. I tillegg blir vi stillestående i egen boks. Det blir jo interessant å høre med spillerne på hva de vil peke på hvordan vi ser ut i starten av kampen, oppsummerer Kalvenes.

Dermed var det stort sett en lettet gjeng som satt seg i bussen på vei tilbake til Tórshavn etter kampslutt. Glimt tapte, men er videre. Likevel følte kapteinen mer på en helt annen følelse.

– Jeg er ikke letta. Jeg er flau. Det var pinlig å være med på. Det var ingen artig følelse når dommeren blåste av kampen. Det var heller flaut å ha vært med på det. Men en god lærepenge.