- Viktig for oss at de unge får sjansen

Aasmund Bjørkan brukte et rekordungt lag i årets siste hjemmekamp i serien, og det resulterte i 6-0 og tre nye poeng i OBOS-ligaen.

Forrige hjemmekamp gikk ikke helt som planlagt for Glimt, og det var dermed en revansjelysten gjeng som entret snøfylte Aspmyra i årets siste seriekamp på hjemmarenaen. Etter en solid forestilling i Grimstad i forrige runde, da Glimt vant 4-1 over Jerv, var det få endringer på laget som skulle kjempe om tre nye poeng denne runden. På midtbanen hadde Glimt foretatt en endring, da Ulrik Saltnes var oppført istedenfor Thomas Drage.

Dette var dagens lag: Simon Thomas - Erlend Dahl Reitan, Martin Bjørnbak, Brede Moe, Emil Jonassen - Vegard Leikvoll Moberg, Jose Angel(William Arne Hanssen), Ulrik Saltnes - Jens Petter Hauge(Runar Hauge 66'), Kristian Fardal Opseth, Fredrik André Bjørkan(Håkon Evjen 55').

Trosset vær og vind

Forholdene var i ekte nordnorsk ånd, og med både snø og kraftige vindkast skulle man tro at det skulle bli utfordrende for de to lagene på kunstgressmatta. Et lag brydde seg fint lite om det kraftige nedbøret, og ikke overraskende var det Glimt som tok kontroll på oppgjøret fra første stund.

- Vi rykka jo opp da det enda var 20 grader og sol i Bodø, så en dag med snø må vi tåle, sa Aasmund Bjørkan til GLIMT-TV etter kampen.

Det skulle ta et drøyt kvarter før Glimt trosset vær og vind, og satt inn dagens første mål. Et strøkent innlegg fant Jens Petter Hauge i feltet, og unggutten sendte ballen elegant videre til Ulrik Saltnes like utenfor sekstenmeteren. "Salte" dundret ballen i mål, og satt inn Glimt sitt ledermål på lekkert vis. Dermed stod det 1-0 til Glimt.

Vi rykka jo opp da det enda var 20 grader og sol i Bodø, så en dag med snø må i tåle

— Aasmund Bjørkan

Rekordjagende sogning

Ti minutter senere var det toppscoreren sin tur til å tegne seg på scoringslista. Kristian Fardal Opseth jakter OBOS-rekorden til Daniel Nannskog på 27 mål, og i det 26. minutt satt sogningen inn nummer 26 for sesongen. Den høyreiste spissen fikk kranglet med seg ballen fra to Åsane-forsvarere, og satt ballen klinisk i mål bak en utspilt Erik Østgård i borteburet.

Bodø/Glimt var ikke helt forsynt i den første omgangen, og etter 34 minutter fikk de fremmøtte på Aspmyra servert det de har ventet på i omtrent hele sesongen. Jose Angel spilte en elegant pasning gjennom forsvare til Åsane som Fardal Opseth snappet opp. Toppscoreren spilte ballen videre til Jens Petter Hauge på første berøring, og endelig fikk Hauge notert seg på scoringslista denne sesongen. Han kunne enkelt styre ballen i mål, og gi Glimt en solid 3-0-ledelse til pause.

Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Yngste gjennom tidende

Håkon Evjen, som fikk sin A-lagsdebut som Glimt i forrige kamp mot Jerv, erstattet Fredrik André Bjørkan etter 55 minutter. Dermed fikk han også sin første kamp på Aspmyra for A-laget til Bodø/Glimt. To minutter senere stod det 4-0 på storskjermen, og nok en gang var det Ulrik Saltnes som stod for den. Et innlegg ble slått inn i feltet, og mannen fra Brønnøysund fikk en relativt enkel oppgave med å styre ballen i mål fra kort hold.

Ingen tvil om at Glimt fikk vann på mølla nå, for kun ett minutt senere måtte storskjermansvarlig nok en gang endre på sifferne. Kristian Fardal Opseth har en rekord han jakter på, og dermed smakte det nok veldig godt for sogningen å få et mål av det litt heldige slaget. En såkalt "tap-in" var alt som skulle til for at Fardal Opseth nå tangerte Daniel Nannskog sin rekord på 27 mål i en og samme sesong.

Etter 66 minutter var Aspmyra-publikumet nok en gang vitne til et historisk øyeblikk. Runar Hauge erstattet broren sin Jens Petter Hauge, og ble dermed Bodø/Glimt sin yngste spiller gjennom tidene. Hauge er født i september 2001, og er den første Glimt-spilleren som er født i 2001 eller senere.

Gjennomsnitt på 22 år

I det nittende minutt kronet Ulrik Saltnes verket med sitt tredje mål for dagen, og Glimt sitt sjette. Det ble også dagens siste, og det var selvfølgelig en lykkelig Aasmund Bjørkan som møtte GLIMT-TV etter kampen.

- Vi var revansjesugne etter siste hjemmekamp, og det var veldig deilig å få en skikkelig seier i dag. Det var en utrolig sjanserik kamp, der vi scorer masse fine mål og punkterer kampen relativt tidlig.

Se hele intervjuet med Aasmund Bjørkan nederst i saken.

Gjennomsnittsalderen på dagens Glimt-lag var 22 år, og publikumet var vitne til flere debuter i OBOS-ligaens nest siste runde. Håkon Evjen fikk sin hjemmedebut for A-laget, mens Runar Hauge fikk sin fulle debut. William Arne Hanssen kom inn, mens både Fredrik André Bjørkan og Jens Petter Hauge startet for de helgule.

- Det viktig for meg at unggutta får sjansen. De er nødt til å gjøre seg fortjent til det, og det har de absolutt gjort. Jeg tror vi har 5-6 mann som er under 20 år i dag, og det vet jeg ikke om er gjort før i Bodø/Glimt, sa en tydelig fornøyd Aasmund Bjørkan.

Aldri scoret så mye

Ikke bare leverte ungguttene en solid kamp, men også de mer rutinerte gutta viste seg fram i dag. Ulrik Saltnes scoret tre mål, og Fardal Opseth tangerte OBOS-ligarekorden med å score to mål i årets siste hjemmekamp.

- Det ene er å ha flere målscorere, men vi har 3-4-5 mann som er oppe på rundt 10 mål, og det er jo omtrent det samme som det toppscorerne i de andre klubbene har, fortalte Bjørkan, og fortsatte:

- Glimt har aldri scoret så mange mål i løpet av en sesong, og vi har enda en kamp å gå på. Det er alt i alt utrolig gøy at vi er så gode offensivt.

Nå er altså neste seriekamp på Aspmyra i Eliteserien, og treneren gleder seg selvfølgelig stort til neste hjemmekamp.

- Jeg håper vi møter et godt lag, avslutter han med et smil.

Se hele intervjuet med Aasmund Bjørkan her.

Publisert: 29.10.2017
Skrevet av: Carl Henning Biørnstad / FOTO: Kent Even Grundstad